Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 07:53

«Γνωστό» ζευγάρι έκλεψε 9 εκκλησίες στη Μεσσηνία

 

Κατηγορούμενο ακόμα μια φορά για κλοπές βρίσκεται ένα ζευγάρι Ελλήνων που ρήμαζε τα παγκάρια εκκλησιών στα πεδινά του Δήμου Καλαμάτας, στο Δήμο Μεσσήνης και στην Πυλία.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας 9 κλοπές και απόπειρες, όλες σε εκκλησίες που είτε ήταν ξεκλείδωτες, είτε οι δράστες έσπαγαν την κεντρική είσοδο για να μπουν.

Οι κατηγορούμενοι, ένας 41χρονος άνδρας και η 34χρονη σύντροφός του, όχι μόνο το έχουν ξανακάνει, αλλά τα... μαρτύρησαν όλα στους αστυνομικούς όταν τους έπιασαν για πολλοστή φορά την περασμένη Πέμπτη επειδή έκλεψαν 25 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο στον Αρι.

Πιο αναλυτικά, στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, κατηγορούνται για 5 τετελεσμένες κλοπές και 4 απόπειρες. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 41χρονος και η 34χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 Ιανουαρίου έως και τις 13 Φεβρουαρίου, διέπραξαν τις εξής κλοπές και απόπειρες:

Στην εκκλησία Παναγία Γιάτρισσα στο Ασπρόχωμα, στις 8 Ιανουαρίου, έκλεψαν από το παγκάρι 100 ευρώ σε κέρματα, 1 ηχείο και μια κασετίνα με εργαλεία. Στις 22 του ίδιου μήνα προσπάθησαν να κλέψουν από την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πλατύ, χωρίς αποτέλεσμα. Την επομένη, στις 23 του ίδιου μήνα, διέρρηξαν την είσοδο στον Αγιο Γεώργιο στο Πουλίτσι του Δήμου Μεσσήνης κι έκλεψαν δοχείο με ελαιόλαδο αξίας 80 ευρώ. Η δράση τους συνεχίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου όπου βρήκαν ξεκλείδωτη την πόρτα στον Αγιο Δημήτριο στο Μαυρομάτι Παμίσου και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Στις 4 του ίδιου μήνα, στην Ανω Βούταινα του Δήμου Μεσσήνης, διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του Αγίου Βασιλείου και το παγκάρι του, αλλά το βρήκαν άδειο. Την επομένη, στον Πολύλοφο, διέρρηξαν την είσοδο στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και αφαίρεσαν από το παγκάρι 300 ευρώ. Στις 8 του μήνα, στην Αετοφωλιά, διέρρηξαν την είσοδο στην εκκλησία του Ευαγγελιστή Λουκά και άρπαξαν από το παγκάρι 150 ευρώ. Την επόμενη μέρα στη Μεθώνη διέρρηξαν την είσοδο του Αγίου Νικολάου, χωρίς όμως να πάρουν κάτι. Στις 13 του τρέχοντος μήνα, πάλι στη Μεθώνη και συγκεκριμένα στο νεκροταφείο, διέρρηξαν το παγκάρι στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά κι εκεί ατύχησαν γιατί ήταν άδειο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.