Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 13:14

Μεσσήνιος κρατούμενος, από το φιλικό περιβάλλον του θύματος ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Παναγιώτη Γυφτέα. (Συνεχής ενημέρωση)

Γράφτηκε από την

 

Μεσσήνιος κρατούμενος για ναρκωτικά είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μεσσήνιος κρατούμενος κινείτο στο φιλικο περιβάλλον του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κίνητρο των δολοφόνων ήταν η ληστεία

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται ανακοίνωση από την αστυνομία

Η δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία  Παναγιώτη Γυφτέα έγινε πριν ένα περίπου χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου 2011 στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε"

"Αγρια δολοφονημένος και δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Θ. Γυφτέας, πατέρας δύο μικρών παιδιών. Το αυτοκίνητο -με αίματα μέσα και έξω- το εντόπισε η γυναίκα του θύματος σ' ένα κτήμα λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι τους στην περιοχή Αγριώματα της Καλαμάτας. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ιατροδικαστή Αγγελικής Τζιόλα, που ήλθε από την Πάτρα, το θύμα είχε δεχτεί πάρα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι από θλον όργανο το οποίο δεν προσδιορίστηκε ακριβώς.

Το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να είχαν στήσει ενέδρα είναι πολύ πιθανό, καθώς στο σημείο αυτό βρέθηκε ακόμα ένα αυτοκίνητο, χτυπημένο και με ίχνη αίματος εσωτερικά κι εξωτερικά. Το όχημα αυτό, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, ανήκει σε Καλαματιανό ο οποίος -σύμφωνα με την Αστυνομία- δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή του.

Ιχνη αίματος υπήρχαν και στο δρόμο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του θύματος, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκαν πεταμένα στο οδόστρωμα προσωπικά του έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το δίπλωμά του.

Από κύκλους της οικογένειας δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το κίνητρο των δολοφόνων να ήταν η ληστεία, αλλά δεν είναι απίθανο -σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών- να υπήρχαν και οικονομικές διαφορές.

Καθώς ο Π. Γυφτέας δεν απαντούσε όλη νύχτα στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των μελών της οικογένειάς του, το πρωί ενημερώθηκε η Αστυνομία, ώσπου η σύζυγός του βρήκε το αυτοκίνητο χωμένο σε ένα κτήμα και ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Ο άτυχος άντρας βρισκόταν εκεί με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες και τα πόδια με σκληρή μονωτική ταινία.