Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 08:57

Η Αστυνομία για την κατάληψη του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η εισβολή και η κατάληψη του Μεγάρου Χορού από το ΠΑΜΕ στην έναρξη του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το βράδυ της Τετάρτης στην Καλαμάτα είναι κάτι που... συνηθίζεται ως περιστατικό και συμβαίνει κι αλλού.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ άσκησαν το συνταγματικό δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν:

Αυτό απάντησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, όταν ερωτήθηκε μέσω του γραφείου Τύπου της από την "Ε" αν θα υπάρξει ανακοίνωση για τα επεισόδια και ποια είναι η θέση της Αστυνομίας.

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση είπαν επίσης ότι "η Αστυνομία δεν έχει ευθύνη για τη συνάθροιση σε ιδιωτικό χώρο (σ.σ. ως ιδιωτικό χώρο αναφέρονται στο Μέγαρο Χορού) ενός συνδικαλιστικού φορέα". Επεσήμαναν μάλιστα ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σ. Τσώνης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου πριν το συνέδριο ανέφερε ότι υπεύθυνη για την περιφρούρηση του χώρου είναι η ΓΣΕΕ.

Επιπρόσθετα ανέφεραν ότι δεν ζήτησαν και οι ίδιοι κάτι παραπάνω από την Αστυνομία, η οποία πήρε τα αναγκαία και ενδεδειγμένα μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη θέση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η ευθύνη τους περιορίζεται στον δημόσιο χώρο, και κατά τη διάρκεια της πορείας από το Εργατικό Κέντρο προς το Μέγαρο Χορού δεν έγινε το παραμικρό.

Ν.Κ.