Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 21:16

Μεσσηνία: Τρεις Ρομά οι δράστες κλοπών στο Ασπρόχωμα

 

Τρεις νεαροί Ρομά, ένας 18χρονος και δύο ακόμα ανήλικοι, είναι όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δράστες διαρρήξεων και κλοπών σε επιχειρήσεις στο Ασπρόχωμα.

Οι νεαροί τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου αφαίρεσαν το καταγραφικό συστήματος ασφαλείας, 150 ευρώ από το ταμείο και δύο κινητά από επιχείρηση ξηρών καρπών, ενώ στις 30 Ιουνίου είχαν κλέψει 70 ευρώ σε κέρματα από επιχείρηση ειδών υγιεινής στην ίδια περιοχή.

Η εξιχνίαση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και παράλληλα έγιναν συνολικά 28 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις Ελληνες και δύο ξένοι για ναρκωτικά, πέντε Ελληνες για ρευματοκλοπή, εννέα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας αλλοδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και ακόμα οκτώ αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στην Ελλάδα.

Από τους συλληφθέντες κατά περίπτωση κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,2 γραμ., σύριγγα με εναιώρημα ηρωίνης (0,45 ml περίπου) και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.