Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 07:51

Καταδίωξη Ρομά που έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου Ρομά και άγνωστων συνεργών του για 9 κλοπές-διαρρήξεις μέσα σε ένα μήνα σε οχήματα στη Βελίκα, την Ανάληψη, το Τζάνε, το Πεταλίδι, την Μπούκα και τη Φοινικούντα, σχημάτισε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Ο 27χρονος διέφυγε μετά από καταδίωξη το απόγευμα της Δευτέρας στο Τζάνε του Δήμου Μεσσήνης, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με δύο ακόμα μέσα. Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να σταματήσουν και να ελέγξουν ένα ασημί Golf, αφού νωρίτερα καταγγέλθηκαν τρεις κλοπές σε παραλίες, στο Πεταλίδι και τη Φοινικούντα και υπήρχε περιγραφή του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, η καταδίωξη των υπόπτων δεν κράτησε πολύ. Βγήκαν εκτός κεντρικού δρόμου για να χάσουν οι αστυνομικοί τα ίχνη τους και όταν τους βρήκαν αυτοί είχαν εγκαταλείψει σε δύσβατη περιοχή το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Μέσα στο όχημα το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκε ένας φορητός φορτιστής που είχε κλαπεί την ίδια μέρα στη Φοινικούντα, όπου οι δράστες έσπασαν το παράθυρο αυτοκινήτου για να τον πάρουν. Την ίδια μέρα φέρονται ότι έσπασαν το τζάμι και σε άλλο αυτοκίνητο σε υπαίθριο πάρκινγκ επίσης στη Φοινικούντα και έκλεψαν δύο σακίδια και μια γυναικεία τσάντα με ρούχα. Νωρίτερα είχαν σπάσει παράθυρο αυτοκινήτου στο Πεταλίδι το οποίο ανήκει σε μικροπωλητές και έκλεψαν από μέσα τσάντες με εμπορεύματα.

Εν τω μεταξύ αφού ταυτοποιήθηκε ότι ο οδηγός του Golf είναι ο 27χρονος, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και ερεύνησαν το κατάλυμά του στη Μεσσήνη, όπου βρήκαν χρυσαφικά και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία εξετάζεται αν ήταν κλεμμένα. Οσο για τις υπόλοιπες 6 κλοπές-διαρρήξεις για τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε με άγνωστους συνεργούς του, η ενοχή του προέκυψε από περιγραφές μαρτύρων, τον τρόπο με τον οποίο έσπαζαν τα τζάμια ή άλλες φορές έκλεβαν από ξεκλείδωτα αυτοκίνητα παρκαρισμένα κοντά σε παραλίες.   

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις άλλες 6 περιπτώσεις κλοπής-διάρρηξης, αυτές έγιναν όλες τον Αύγουστο, και συγκεκριμένα: 4 Αυγούστου στο Τζάνε, όπου από ανασφάλιστο όχημα έκλεψαν ρούχα, προσωπικά έγγραφα και κινητό τηλέφωνο. Στις 10 του ίδιου μήνα στην παραλία της Μπούκας έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψαν ρούχα, 3 φορητούς υπολογιστές και προσωπικά έγγραφα. Την επομένη, 11 του μήνα, από την παραλία του Πεταλιδίου έκλεψαν από ξεκλείδωτο φορτηγάκι τσαντάκι με έγγραφα και στις 17 στην Ανάληψη έκλεψαν από τροχόσπιτο 2 φορητούς υπολογιστές, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Επίσης, στις

25 Αυγούστου στη Βελίκα έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψαν 750 ευρώ και προσωπικά έγγραφα, ενώ την επομένη, στις 26, διέρρηξαν αυτοκίνητο και πάλι στη Βελίκα, απ' όπου έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα αξίας 3.500 ευρώ.

Η Ασφάλεια, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, σχημάτισε σε βάρος του 27χρονου δικογραφία για σύσταση συμμορίας και τέλεση κλοπών κατ' εξακολούθηση και απείθεια, στην οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Εκτός από το Golf κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο. Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη και να βγει ένταλμα σύλληψης.