Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 19:13

Μεσσηνία: “Χτύπησε” ξανά συμμορία διαρρηκτών σε Αλμυρό και Γιαννιτσάνικα

Γράφτηκε από την

Δύο ακόμα κλοπές - διαρρήξεις σε σπίτια στο Αλμυρό και τα Γιαννιτσάνικα έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο.

Οι διαρρήκτες έκλεψαν μετρητά και χρυσαφικά, ενώ από τον τρόπο που έδρασαν φαίνεται ότι ξέρουν τις ώρες που λείπουν οι ιδιοκτήτες, για να χτυπήσουν χωρίς τον κίνδυνο να τους πιάσουν. Βρίσκουν το πιο ευάλωτο σημείο του σπιτιού, συνήθως σε πλευρά του η οποία είναι αθέατη στο δρόμο και μπαίνουν από εκεί. Σφηνώνουν με ό,τι βρουν ή και με το σύρτη όπου υπάρχει, την κεντρική πόρτα, ενώ ψάχνουν κυρίως για χρήματα και χρυσαφικά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ψάχνουν για σπίτια που δεν έχουν συναγερμό ή αν υποψιαστούν ότι πιθανά να υπάρχει κάμερα, κοιτάζουν να την καταστρέψουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι στο Αλμυρό, κατέστρεψαν το ψηφιακό μάτι για να ανοίγει η πόρτα του κήπου για το αυτοκίνητο, μάλλον γιατί ξεγελάστηκαν ότι μπορεί να καταγράφει και εικόνα. Κι αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν λειτουργεί, αρχικά προσπάθησαν να ανοίξουν μια μπροστινή μπαλκονόπορτα χωρίς επιτυχία. Εψαξαν λοιπόν στην πίσω πλευρά του σπιτιού, βρήκαν ένα σημείο απ' όπου μπόρεσαν να σκαρφαλώσουν στον πάνω όροφο και έσπασαν το μηχανισμό στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Είχαν το χρόνο γιατί από εκείνο το σημείο δεν φαίνονταν, ενώ μέσα έψαξαν συρτάρια και ντουλάπες. Επίσης, φρόντισαν να τραβήξουν το σύρτη στην κεντρική πόρτα, ώστε και να γύριζε κάποιος, θα έβρισκαν χρόνο για να διαφύγουν, αφού φροντίζουν να έχουν αρκετούς δρόμους διαφυγής, αποφεύγοντας σπίτια δυσπρόσιτα ή σε αδιέξοδα.

Τελικά, έκλεψαν 50 ευρώ σε κέρματα σπάζοντας έναν κουμπαρά που βρήκαν και χρυσαφικά.

Στο άλλο σπίτι, στα Γιαννιτσάνικα και πάλι έλειπαν οι ιδιοκτήτες από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες εκεί μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας και αφού ανακάτεψαν και έψαξαν το σπίτι, άρπαξαν 100 ευρώ και πολλά χρυσαφικά.

 

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επαγγελματίας στο χώρο των μετακομίσεων - μεταφορών κυνήγησε το Σάββατο το μεσημέρι τους κλέφτες οι οποίοι πήραν από το φορτηγό της επιχείρησής του στο Φραγκοπήγαδο της Καλαμάτας δύο μπαταρίες. Μάλιστα, τους έφερε κυνηγώντας μέχρι τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της "Ε"- τους έχασε όταν αυτοί μπήκαν σε καταυλισμό Ρομά.