Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 10:03

Καλαμάτα: 5 προφυλακίσεις για καλλιέργεια χασίς

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 5 προφυλακίσεις για καλλιέργεια χασίς

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι οι 5 από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην 15μελή οργάνωση που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές καλλιεργούσε τις φυτείες χασίς με τα 1.779 δέντρα στο Ρίντομο Ταϋγέτου και τα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας.

Οι υπόλοιποι 2 κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 7 οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Καλαμάτα, τα Γιαννιτσάνικα και την Αλαγονία, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.

Οι 7 συλληφθέντες και οι υπόλοιποι 8 στη δικογραφία κατηγορούνται από τις διωκτικές αρχές ως μέλη ευρύτερου δικτύου καλλιέργειας και διακίνησης χασίς στη Μεσσηνία, που η Αστυνομία θεωρεί μετά από παρακολουθήσεις τηλεφώνων ότι αποτελείτο από τρεις επιμέρους εγκληματικές οργανώσεις, με αρχηγικά στελέχη δύο συγγενείς από τα Γιαννιτσάνικα, από τους οποίους ο ένας έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί κι άλλες φορές για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι απολογίες των 7 κατηγορουμένων ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ. Εισαγγελέας και ανακριτής Καλαμάτας έκριναν προφυλακιστέους τον 45χρονο φερόμενο ως αρχηγό σε δύο από τις εγκληματικές ομάδες, ο οποίος είναι αγρότης από τα Γιαννιτσάνικα και σύμφωνα με τους αστυνομικούς πλήρωνε για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χασίς στο Ρίντομο και τα Γιαννιτσάνικα. Μαζί προφυλακίστηκε και ο 57χρονος συγγενής του με τον οποίο κατηγορούνται ότι είχαν το γενικό πρόσταγμα σε ό,τι αφορούσε το κομμάτι της διακίνησης, ενώ φέρονται να συνεργάζονταν και στο κομμάτι της καλλιέργειας.

Εκτός από τους δύο συγγενείς, στη φυλακή οδηγούνται επίσης, ως προσωρινά κρατούμενοι: Ενας 40χρονος από τη Θουρία ο οποίος μένει στην Καλαμάτα και έχει ξανακατηγορηθεί για καλλιέργεια χασισοφυτείας στην Ανω Αμφεια και καταδικαστεί αμετάκλητα για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Ενας 43χρονος αγρότης από την Αλαγονία και ένας 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα, οι οποίοι έχουν ξανακατηγορηθεί για εμπλοκή τους σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ένας 32χρονος Καλαματιανός και ένας 36χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα, χωρίς ποινικό παρελθόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι συλληφθέντες υπολογίζεται ότι από τις αρχές του χρόνου, οπότε και εκτιμάται ότι ξεκίνησαν τη δράση τους, είχαν κερδίσει από τη διακίνηση χασίς περισσότερα από 150.000 ευρώ.


NEWSLETTER