Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 14:23

21 κλοπές σε 11 μέρες σε όλη τη Μεσσηνία από 4 ρομά

Γράφτηκε από την
21 κλοπές σε 11 μέρες σε όλη τη Μεσσηνία από 4 ρομά

 

Μόνο στη... Μάνη δεν πήγαν για να κλέψουν οι 4 Ρομά, ηλικίας από 17 έως 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για 21 κλοπές και απόπειρες κλοπής από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου, σε σπίτια και αυτοκίνητα σε Τριφυλία, Πυλία και χωριά της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, αλλά και για την αρπαγή τσάντας από 71χρονη στον Πύργο Τριφυλίας.

Οι ρομά, από τους οποίους συνελήφθη τη Δευτέρα ένας 27χρονος, περιφέρονταν με ένα αυτοκίνητο και... σάρωναν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, με προτίμηση κυρίως σε χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που μπορούσαν εύκολα να κουβαλήσουν χωρίς να τους καθυστερήσουν. Η εξιχνίαση των κλοπών έγινε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, με σημαντική συμβολή στην εύρεση των στοιχείων για την ταυτότητα των 4 συμμοριτών από τα Α.Τ. Τριφυλίας και Γαργαλιάνων. Οπως μάθαμε καθοριστικό ρόλο έπαιξε το βιντεοληπτικό υλικό που αξιοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τριφυλίας, όπως και οι μαρτυρίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί στους Γαργαλιάνους.

Ο 27χρονος συνελήφθη και για άσκοπους πυροβολισμούς καθώς φαίνεται ότι τα... χάλασε στη μοιρασιά με άλλους δύο (έναν 22χρονο και έναν 24χρονο) από τη συμμορία και βγήκαν όπλα. Από τις κλοπές που διέπραξαν φέρονται να αποκόμισαν 20.000 ευρώ. Ο καβγάς με τους πυροβολισμούς έγινε Σάββατο βράδυ, έξω από μαγαζί στο Αριοχώρι, ενώ αυτός συνελήφθη προχθές στη Βαλύρα όπου μένει, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα – καθώς για τις διαπραχθείσες κλοπές έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Οι 4 κατηγορούμενοι φέρονται να διέπραξαν συνολικά: 13 κλοπές-διαρρήξεις και 3 απόπειρες κλοπής σε σπίτια, και 3 κλοπές-διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε αυτοκίνητα, σε Βλάση, Διόδια, Αρσινόη και Αριστομένη, συνδυαζόμενα με κλοπές σε σπίτια. Αλλες περιοχές όπου έδρασαν είναι η Χώρα, τα Φιλιατρά, το Μυρσινοχώρι, οι Γαργαλιάνοι, η Ελληνοεκκλησιά, όπου επέλεγαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους και έμπαιναν παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο το πρωί στον Πύργο Τριφυλίας, άρπαξαν την τσάντα μιας 71χρονης. Η γυναίκα βάδιζε στο δρόμο και αυτοί την είδαν και σταμάτησαν με το αυτοκίνητο, στο οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι βρίσκονταν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι. Από μέσα βγήκε ο ένας, πλησίασε την ηλικιωμένη από πίσω και τράβηξε την τσάντα της με τέτοια δύναμη που κόπηκε το λουρί.


NEWSLETTER