Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 09:21

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς την Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς την Μεσσηνία

 

Μια ομάδα από 7 άτομα φέρεται να διακινούσε χασίς και κοκαΐνη μέσα στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, από τις 24 του περασμένου Μαΐου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου: διάστημα κατά το οποίο η Αστυνομία παρακολούθησε τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Οι 6 από τους 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση συνελήφθησαν την Παρασκευή σε Καλαμάτα, Κορώνη και Καλάμι, μετά από εντάλματα σύλληψης της ανακρίτριας Καλαμάτας. Εκτός από έναν 25χρονο Αλβανό εργάτη, ο οποίος συνελήφθη στο Καλάμι όπου διέμενε, οι άλλοι 5 είναι Μεσσήνιοι και μένουν στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν 35χρονο άεργο με φάκελο στην Αστυνομία για κλοπές και ζωοκλοπές, ο οποίος φέρεται ως αρχηγικό μέλος, έναν 54χρονο Κορωναίο αγρότη που διαθέτει ποινικό μητρώο για καλλιέργειες και διακίνηση χασίς, έναν 29χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, έναν 23χρονο αγρότη και έναν 29χρονο άεργο. 

Ως μέλος (το οποίο δεν συνελήφθη γιατί δεν είχαν τη διεύθυνσή του στην Αθήνα) φέρεται και ένας 58χρονος οδοντοτεχνίτης, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, ο οποίος κατηγορήθηκε πριν από τρία χρόνια ως “προπομπός” σε αυτοκίνητο που έφερνε για λογαριασμό συμμορίας ένα πακέτο με χασίς και κοκαΐνη από την Αθήνα στην Καλαμάτα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, συνελήφθη και ένα ζευγάρι στην Καλαμάτα, ένας 35χρονος και μια 29χρονη που φέρονται να συνεργάζονταν με τους 7. Σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 72,3 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κυρίως μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, προέκυψε ότι οι 7 (στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται συνολικά 20-21 άτομα με συνεργατική σχέση) συγκρότησαν από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνει μάλιστα ότι τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους ονόματα, αλλά σε «αχυράνθρωπους» (ghost persons).

Κατά το άκουσμα των συνομιλιών οι αστυνομικοί αποκρυπτογράφησαν τις συνθηματικές λέξεις και την κωδικοποιημένη ορολογία που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, για να ονομάζουν το είδος των ναρκωτικών, τις ποσότητες που διακινούσαν και τα χρήματα.

 

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν νομότυπες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 91,3 γραμ. χασίς, 0,3 γραμ. κοκαΐνη, 1 δενδρύλλιο χασίς ύψους ενός μέτρου, μια ζυγαριά ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, ανεμιστήρας, πολύπριζο κ.ά.) τα οποία χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια του φυτού χασίς, μέσα σε ένα μεγάλο χαρτόκουτο.

Να σημειώσουμε τέλος ότι σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε απόφαση από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακίνηση και καλλιέργεια χασίς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια μεθαύριο Παρασκευή, εκτός από έναν 29χρονο ο οποίος απολογείται σήμερα. 


NEWSLETTER