Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 08:36

104 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση από την Δευτέρα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 285 πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, από αστυνομικούς σε πολίτες οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης ή αυτές που είχαν δεν ήταν οι σωστές.

Στη Μεσσηνία, από τη Δευτέρα μέχρι και χθες Παρασκευή το μεσημέρι είχαν συνολικά κοπεί σε όλο το νομό 104 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις. Οσον αφορά δε παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από την έναρξη εφαρμογής του σχετικού μέτρου έχουν συλληφθεί σε όλη την Περιφέρεια 13 επαγγελματίες – οι δύο από αυτούς στη Μεσσηνία.

 

Χθες, η επικεφαλής του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, υπαστυνόμος Α' Σοφία Μπιτσώνη, μίλησε για την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, τονίζοντας συγχρόνως πως είναι για όλους “μια πρωτόγνωρη και κρίσιμη κατάσταση”. Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες, “το πνεύμα του νόμου δεν είναι η τιμωρία - ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών έχει προστατευτικό και προληπτικό χαρακτήρα. Ο νόμος δεν προβλέπει την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας” σημείωσε, για να προσθέσει: “Φυσικά τα μέτρα είναι τόσο κοινωνική όσο και ατομική ευθύνη του καθένα μας, και η Αστυνομία είναι επί ποδός με το σύνολο του προσωπικού της για να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους, με κυρίαρχο σκοπό την ασφάλεια των πολιτών”.

 

ΣΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

 

Για το λόγο αυτό εξάλλου, την ασφάλεια των πολιτών, όπως διαβεβαιώνει η ίδια “έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να αποφεύγεται η επαφή με τους πολίτες, για την προστασία όλων”. Αυτές είναι “να υπάρχει ασφαλής απόσταση από τον πολίτη, και η επίδειξη των βεβαιώσεων και των ταυτοτήτων να πραγματοποιείται από τους ίδιους τους πολίτες ή τα χαρτιά να είναι τοποθετημένα στο παρμπρίζ του οχήματος”.

Επιπρόσθετα, “υπάρχει αύξηση των περιπολιών και της αστυνόμευσης, επειδή και τα μαγαζιά είναι κλειστά, αλλά και για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”. Παράλληλα “δεν σταματούν οι άλλες υποχρεώσεις, ως θεσμός είμαστε εδώ για κάθε πολίτη”. Αλλά πρωτίστως, στην παρούσα κατάσταση, “είναι ευθύνη όλων μας η προστασία της δημόσιας υγείας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη διαφυλάξουμε”.

 

35 ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

 

Χθες έφτασαν στις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεσσηνίας τα 7 νέα οχήματα (και άλλα 7 στη Διεύθυνση Λακωνίας) από τα συνολικά 35 τα οποία εντάσσονται μέσω του ΕΣΠΑ στο στόλο των υπηρεσιών της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου. “Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου” σημείωσε καταλήγοντας η υπαστυνόμος Α' Σοφία Μπιτσώνη.

Ν.Κ.