Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 02:16

Μεσσηνία: Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

 

Σε εμπρησμό από αμέλεια φαίνεται ότι οφείλεται η πυρκαγιά, που την Παρασκευή έκαψε 150 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Βουνό στο Κεφαλόβρυσό Χώρας στη Μεσσηνία.

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχει ήδη συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων ένας άνδρας ως υπαίτιος του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την 1 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς επίσης και δυο πεζοπόρα τμήματα από Καλαμάτα και Τρίπολη, ενώ έκαναν ρίψεις 2 αεροσκάφη Canadair. Επίσης συνέβαλαν 3 πυροσβεστικά οχήματα και ένα χωματουργικό του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς και ιδιώτες.

Το έργο των δυνάμεων δυσκόλεψαν οι άνεμοι 5-6 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή. Την κατάσβεση συντόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνιας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συμβολής εναέριων μέσων στην κατάσβεση.


NEWSLETTER