Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 17:08

Καλαμάτα: Τρεις συλλήψεις για 85 σαΐτες και υλικά κατασκευής τους

Ένα χρόνο μετά την τραγική τροπή, που πήρε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα με τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη και παρά τα περιοριστικά μέτρα και κατά την περίοδο του Πάσχα για τη μη διάδοση του κορονοϊού κάποιοι δεν πτοήθηκαν και κατασκεύασαν και φέτος σαΐτες.

Όπως έγινε γνωστό η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προχώρησε στην σύλληψη τριών ατόμων, ενός 48χρονου και δύο 27χρονων, για κατασκευή και κατοχή συνολικά 85 σαϊτών.

Ειδικότερα μετά από έρευνες, που έγιναν σε αποθήκη στην Καλαμάτα, που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

- 69 αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), -16- χρησιμοποιημένες, -43- κενές περιεχομένου και -7- έτοιμες προς χρήση,

- Τρία μεταλλικά δοχεία, με πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -30.500- γραμμαρίων και πλαστικό δοχείο με -11- λίτρα πετρέλαιο.

Στην αποθήκη των δύο 27χρονων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- 16 αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), έτοιμες προς χρήση,

- δύο δοχεία, με πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -12.200- γραμμαρίων και πλαστικό δοχείο με -2.900- γραμμάρια πετρέλαιο.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν αρμοδίως, για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η αστυνομική έρευνα - προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.