Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 09:24

Επτά συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Επτά συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία

Επτά άτομα, 4 Ελληνες και 3 αλλοδαποί, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 16 έως τις 24 Απριλίου, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε αυτές τις επιχειρήσεις, συνολικά συνελήφθησαν 26 άτομα, προσήχθησαν 55 και έγινε έλεγχος σε 550. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 511 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 73 παραβάσεις.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 2 Ελληνες για κλοπή τροχοφόρου και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, 1 Ελληνας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα, 1 Ελληνας και 1 αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Αναλυτικά, στην Αργολίδα συνελήφθησαν 3 άτομα, στην Αρκαδία 6, στην Κορινθία 1 και στη Λακωνία 9. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.


NEWSLETTER