Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 09:04

Τρεις ρομά είχαν ρημάξει τη Μεσσηνία: “Χτυπούσαν” χωριά με κλεμμένα αυτοκίνητα

Γράφτηκε από την
Τρεις ρομά είχαν ρημάξει τη Μεσσηνία: “Χτυπούσαν” χωριά με κλεμμένα αυτοκίνητα

 

Δύο Ρομά (ο ένας ανήλικος) συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας για 10 κλοπές και 4 απόπειρες, τις οποίες οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαΐου.

Οι δυο τους, ένας 28χρονος και ένας 16χρονος, μαζί με έναν ακόμη 27χρονο ομόφυλό τους, έπαιρναν... σβάρνα ό,τι κατάστημα έβρισκαν μπροστά τους, περιφερόμενοι με κλεμμένα αυτοκίνητα (τα οποία στη συνέχεια έκαιγαν) από χωριό σε χωριό στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και στους Γαργαλιάνους Τριφυλίας.

Συνολικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, ενώ χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες - η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 27χρονο ομόφυλό τους. Επιπλέον, κατηγορείται ο 36χρονος πατέρας του 16χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι δράστες προτιμούσαν κυρίως χρήματα.

 

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 

Στην έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Γαργαλιάνων, εξετάστηκαν και συνδυάστηκαν διάφορα στοιχεία τα οποία άφησαν πίσω τους οι δράστες των κλοπών. Πέρα από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό (στο οποίο μάλιστα φαίνονται καθαρά, όπως μάθαμε, να φοράνε ρούχα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στον καταυλισμό “Παναγάκια” στο Ασπρόχωμα, όπου συνελήφθησαν), οι αστυνομικοί περιγράφουν ένα πανομοιότυπο μοτίβο δράσης των διαρρηκτών, με πιο αξιοσημείωτο τις κλοπές των αυτοκινήτων που στη συνέχεια τα έκαιγαν.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, όπου οι αστυνομικοί ερευνώντας στην παράγκα του 28χρονου συλληφθέντα και του ανήλικου συνεργού του, καθώς και σε παρακείμενο χώρο, βρήκαν και κατάσχεσαν 203 πακέτα τσιγάρων, χρηματικό ποσό 163 ευρώ, 10 δολάρια Αμερικής, ένα αλυσοπρίονο και ρούχα τα οποία φορούσαν σε κάποιες από τις κλοπές.

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, στις 27 Μαρτίου και στις 2 Μαΐου, έκλεψαν από τα Αλώνια το Δήμου Καλαμάτας και το Βουρνάζι του Δήμου Μεσσήνης δύο αυτοκίνητα με τα οποία διέπραξαν συνολικά 8 κλοπές σε καταστήματα (από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, κινητό τηλέφωνο και καπνικά προϊόντα) καθώς και 4 ακόμη απόπειρες κλοπής σε καταστήματα.

Τα αυτοκίνητα βρέθηκαν καμένα και κατεστραμμένα ολοσχερώς, το ένα στο Πλατύ και το άλλο στο Ασπρόχωμα του Δήμου Καλαμάτας.

 

Η... ΑΡΧΗ 

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθέντες και ο συνεργός τους φέρονται να ξεκίνησαν τη δράση τους στις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και κατηγορούνται ότι έκλεψαν από τα Αλώνια του Δήμου Καλαμάτας ένα αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Οιχαλία όπου διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και έκλεψαν 450 δολάρια ΗΠΑ και 20 λίρες Αγγλίας. Το ίδιο βράδυ βρέθηκαν στην Ανδρούσα του Δήμου Μεσσήνης, όπου έσπασαν το τζάμι φαρμακείου για να κλέψουν, αλλά τους κατάλαβαν περίοικοι και έφυγαν προς τη Βαλύρα. Εκεί, έκλεψαν από κατάστημα γεωργικών εφοδίων 150 ευρώ και από φαρμακείο 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέπραξαν τις κλοπές και προφανώς θεώρησαν ότι θα τους προδώσει μετά την αποτυχημένη απόπειρα κλοπής στην Ανδρούσα το ξεφορτώθηκαν καίγοντάς το στο Πλατύ.

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 

Η συμμορία των τριών επανήλθε στη δράση το Μάιο και συγκεκριμένα το Σάββατο 2 του μήνα, οπότε και έκλεψαν ένα αυτοκίνητο στο Βουρνάζι του Δήμου Μεσσήνης. Τις νυχτερινές ώρες 2 προς 3 Μαΐου (το περασμένο Σαββατοκύριακο) κατηγορούνται ότι διέπραξαν τις εξής κλοπές:

Στους Γαργαλιάνους του Δήμου Τριφυλίας διέρρηξαν φούρνο και πήραν από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής 30 ευρώ. Στη συνέχεια παραβίασαν κατάστημα με γεωργικά εργαλεία και έκλεψαν 300 ευρώ, ενώ άνοιξαν και τρίτο κατάστημα επίσης με γεωργικά εργαλεία και αφαίρεσαν από αυτό 100 ευρώ.

Μετά κατευθύνθηκαν στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος όπου χτύπησαν ψιλικατζίδικο και έκλεψαν 20 ευρώ σε μετρητά και καπνικά προϊόντα αξίας 2.500 ευρώ. Στη Χώρα προσπάθησαν να διαρρήξουν και φαρμακείο, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και έφυγαν.

Επειτα, κατευθύνθηκαν προς το Βλαχόπουλο και έκλεψαν από παντοπωλείο την ταμειακή με 50 ευρώ. Συνέχισαν προς τον Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης, όπου και εκεί δοκίμασαν την... τύχη τους με το παντοπωλείο του χωριού, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν την προσπάθεια και το χωριό.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Στέρνα, όπου κι εκεί είχε συναγερμό το παντοπωλείο το οποίο επιχείρησαν να διαρρήξουν και τα παράτησαν. Μετά το... γύρο της Μεσσηνίας και τις κλοπές αυτές, επέστρεψαν στο Ασπρόχωμα και έκαψαν το αυτοκίνητο, ενώ την επομένη (Δευτέρα πρωί) οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.


NEWSLETTER