Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 13:04

Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε σπίτια στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε σπίτια στη Σπάρτη

Στη σύλληψη των τριών ατόμων προχώρησαν οι ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Λακωνίας μετά την εξιχνίαση 8 περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών στη Σπάρτη.

Ειδικότερα στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης ένας 18χρονος, ένας 26χρονος και ένας 27χρονος, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα από τις 14 Απριλίου έως και την Πέμπτη είχαν προβεί σε 4 κλοπές σε σπίτια και ακόμα 4 απόπειρες στην λακωνική πρωτεύουσα. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν, όταν το βράδυ της Πέμπτης προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι στη Σπάρτη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του χώρου και εξαφανίστηκαν.

Υπολογίζεται ότι από την δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 9.000 ευρώ, καθώς από τα σπίτια που είχαν μπει είχαν αφαιρέσει κυνηγετικό όπλο, χρυσαφικά, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο, χρήματα και προσωπικά έγγραφα

Παράλληλα, όπως προέκυψε στην πορεία σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ανηλίκων Σπάρτης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER