Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:23

Μεσσηνία: Θανατηφόρα βολή μέσα στην κρεβατοκάμαρα με θύμα νεαρό ρομά που πήγε να κλέψει (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Θανατηφόρα βολή μέσα στην κρεβατοκάμαρα με θύμα νεαρό ρομά που πήγε να κλέψει (βίντεο)

Μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης  βρήκε χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι μία ομάδα 3-4 Ρομά ένας 63χρονος, που στην προσπάθειά του να αμυνθεί πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα έναν εξ αυτών ηλικίας 18 ετών.

Λίγο αργότερα και ενώ έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του νεαρού, δεκάδες ομόφυλοί του συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου επικράτησε σκηνικό έντασης. Κάποιοι θρηνούσαν για τον χαμό του 18χρονου, ενώ άλλοι με άγριες διαθέσεις απειλούσαν ότι θα πάρουν “τον νόμο στα χέρια τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού του με τη σύζυγό του, όταν άκουσε θόρυβο στον πρώτο όροφο. Ανέβηκε να δει τι συμβαίνει και βρήκε τους Ρομά στο υπνοδωμάτιο κρατώντας ένα κουτί με κοσμήματα της γυναίκας του. Αρχικά φώναξε και όταν αυτοί έσπρωξαν με δύναμη το κουτί προς το στήθος του, αυτός φοβήθηκε και για να αμυνθεί άρπαξε την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τρεις φορές τραυματίζοντας το θύμα στο δεξί μέρος του σώματός του. Οι υπόλοιποι, που τον συνόδευαν, τράπηκαν σε φυγή.

Κάτοικοι της Πιπερίτσας μιλώντας στην “Ε” έκαναν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που προσφάτως είχε υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση, ενώ ήταν πολύ προβληματισμένοι για τις τυχόν συνέπειες που θα έχει το περιστατικό για το χωριό τους. Φοβούνται αντίποινα, σημειώνοντας ότι συχνά πολλά σπίτια στην περιοχή έχουν μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών.

Ανδρες της Ασφάλειας ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους του σπιτιού για να συλλέξουν στοιχεία, που θα “φωτίσουν” πλήρως την υπόθεση. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν τόσο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, όσο και ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος.

 

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 18χρονου, ομόφυλοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων έλεγαν ότι “θα γίνει μακελειό”, απειλώντας μάλιστα να κάψουν το χωριό. Η εκδοχή, που υποστήριξε ένας από τους συγκεντρωμένους μιλώντας στην “Ε”, ήταν ότι “τα παιδιά έψαχναν ένα μουλάρι, μόλις το βρήκαν πέρασαν έξω από το σπίτι του και ζήτησαν νερό και αυτός έβγαλε την καραμπίνα και πυροβόλησε”.

 

ΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗ

Από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της Πιπερίτσας φοβήθηκαν για αντίποινα και έτσι τις βραδινές ώρες παρέμειναν όλοι στα σπίτια τους. Το χωριό μάλιστα βρισκόταν υπό την επίβλεψη αστυνομικών δυνάμεων για την αποφυγή άλλων δυσάρεστων περιστατικών, σε περίπτωση που προσέγγιζαν Ρομά.

Το βράδυ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Ρομά έξω από το σπίτι του θύματος στην περιοχή της Πανηγυρίστρας, όπου υπήρξαν αναφορές για ζημιές που προκλήθηκαν σε παρακείμενο κατάστημα. Με δυσκολία διεξαγόταν και η κίνηση στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα από τη Μεσσήνη έως και τη διασταύρωση της Πιπερίτσας.

Στο κέντρο της πόλης υπήρχε αστυνομική δύναμη και αποκλεισμός του δρόμου, που οδηγεί προς το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, ενώ με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου διμοιρίες ΜΑΤ κλήθηκαν να περιφρουρούν το κέντρο για την αποφυγή παρατράγουδων τις νυχτερινές ώρες.

 

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και για τα επόμενα 24ωρα υπό το φόβο... αναζωπύρωσης. Ο 63χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και να απολογηθεί, ενώ σήμερα θα γίνει και η νεκροψία - νεκροτομή στον 18χρονο.

Αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να παραμείνουν και σήμερα περιμετρικά της Πιπερίτσας, αλλά και στη Μεσσήνη για να προλάβουν άλλα περιστατικά έντασης, την ώρα που όλο αυτό το σκηνικό έρχεται ως επιστέγασμα των πολλών παραβατικών συμπεριφορών, που βιώνουν εδώ και καιρό οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης.


NEWSLETTER