Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 08:45

Νεαρός Αλβανός από μάρτυρας κατηγορούμενος για τις κλοπές

Γράφτηκε από την
Νεαρός Αλβανός από μάρτυρας κατηγορούμενος για τις κλοπές


Από μάρτυρας βρέθηκε κατηγορούμενος ο νεαρός Αλβανός ο οποίος οδήγησε πριν από περίπου 10 μέρες τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας στις καβάτζες της συμμορίας κλεφτών η οποία ρήμαζε εξοχικά Αγγλων και Γερμανών, στην περιοχή της Κορώνης και της Μεθώνης.

 

Χθες εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Καλαμάτας για συμμετοχή στη συμμορία, καθώς -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας- ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του σε 5 περιπτώσεις διάρρηξης κατοικιών. Με τη σύλληψη του νεαρού ο αριθμός των συλληφθέντων φτάνει τους 4, ενώ κάποια μέλη της συμμορίας παραμένουν ασύλληπτα.
Ο νεαρός Αλβανός είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τους αστυνομικούς στις αποθήκες στο Χαρακοπιό και στη Σπερχογεία, όπου έκρυβε η συμμορία τις κλεμμένες οικοσκευές. Αυτός άλλωστε ενοχοποίησε τους 3 ομοεθνείς του, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι στις 23 του μήνα, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια. Ωστόσο, το ότι γνώριζε με λεπτομέρειες τη δράση της συμμορίας, καθώς και το ότι ήταν ο μόνος ο οποίος είχε ζήσει στην Τρίπολη (μεταξύ των κλοπιμαίων υπήρχε και μια μηχανή που είχε κλαπεί από την αρκαδική πρωτεύουσα) ώθησε τους συνηγόρους των 3 συλληφθέντων να καταθέσουν αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση.
Οπως μάθαμε, το αίτημα έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Κων. Τσέκου πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αλλά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα γίνει η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του νεαρού με τους άλλους τρεις.

Ν.Κ.


NEWSLETTER