Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 08:30

Ο νεαρός Αλβανός για τις κλοπές στην Πυλία: Προφυλακίστηκε, "τα μάζεψε" και πάει για ψευδορκία

Γράφτηκε από την
Ο νεαρός Αλβανός για τις κλοπές στην Πυλία: Προφυλακίστηκε, "τα μάζεψε" και πάει για ψευδορκία

Τα πήρε όλα πίσω ο νεαρός Αλβανός στην εξέταση κατ' αντιπαράσταση με τους τρεις ομοεθνείς του, τους οποίους ο ίδιος κατηγόρησε ως μέλη της συμμορίας που "σήκωνε" ολόκληρες οικοσκευές από εξοχικά Γερμανών και Αγγλων στην Πυλία.



Χθες, ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας, ο νεαρός τα... γύρισε και υποστήριξε πως κανένας από τους τρεις ομοεθνείς του δεν έχει σχέση με τη συμμορία, λέγοντας ότι έκανε... λάθος! Ετσι η αρχική μαρτυρία του κρίθηκε αναξιόπιστη, οπότε εκτός από τις κλοπές βρέθηκε κατηγορούμενος και για ψευδορκία.
Ο νεαρός Αλβανός ήδη κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί για 5 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην περιοχή της Πυλίας, στα οποία η Αστυνομία βρήκε αποτυπώματά του. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές διαχώρισαν τις κλοπές αυτές από εκείνες που σχετίζονται με τη δράση της συμμορίας των ομοεθνών του και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.
Από τη στιγμή όμως που ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση εξιχνίασης της συμμορίας των Αλβανών που διέπραττε τις κλοπές στην Πυλία πήρε πίσω την κατάθεσή του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θεώρησαν ότι πρέπει να αποφασίσουν εκ νέου για το αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις φερόμενοι ως μέλη της. Ετσι, εξετάζοντας τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας, έκριναν ότι ο ένας από τους τρεις -στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μια τηλεόραση- θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς η γυναίκα που αρχικά αναγνώρισε τη συσκευή ως δική της στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή της. Ο κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος είναι αυτός ο οποίος εμφανίστηκε στην Αστυνομία για να καταγγείλει ότι οι άλλοι δύο τού πήραν το αυτοκίνητο. Από τη δική του καταγγελία ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δράση της συμμορίας. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι στο Χαρακοπιό, όπου βρήκαν τον νεαρό Αλβανό που ενοχοποίησε τους τρεις ομοεθνείς του.
Οι άλλοι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως μέλη της συμμορίας, όπως μας είπε ο δικηγόρος τους Δημήτρης Καούνης, κρίθηκαν και χθες προφυλακιστέοι. Ηταν εκείνοι που εκμεταλλεύονταν το χτήμα μέσα στο οποίο βρέθηκε η μια αποθήκη με τα κλοπιμαία, στο Χαρακοπιό. Επιπλέον, στο σπίτι του ενός οι αστυνομικοί βρήκαν και κάποια από τα κλοπιμαία.
Ν.Κ.


NEWSLETTER