Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:30

Μεσσηνία: Σκηνικό έντασης με τραυματισμούς στο νεκροταφείο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σκηνικό έντασης με τραυματισμούς στο νεκροταφείο Μεσσήνης

 

Σκηνικό βίας σε βάρος 72χρονης και ενός 45χρονου, που έσπευσε να την υπερασπιστεί, περιγράφουν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο νεκροταφείο της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, η γυναίκα δέχθηκε επίθεση από ομάδα Ρομά, όταν πήγε να επισκεφθεί το μνήμα του άνδρα της, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το μνήμα του 18χρονου, που δολοφονήθηκε στις 5 Οκτωβρίου στην Πιπερίτσα.

Σύμφωνα με αναφορές, όταν η γυναίκα ήταν στο μνήμα, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν προηγήθηκε κάποιο περιστατικό. Εκείνη την ώρα ένας 45χρονος έσπευσε να την βοηθήσει και να την υπερασπιστεί, αλλά δέχθηκε χτυπήματα, ενώ ακολούθησαν κλοτσιές και γροθιές και σε βάρος της 72χρονης. Επικράτησε πανικός, καθώς άλλα άτομα που ήταν παρόντα και είδαν το σκηνικό έτρεξαν να απομακρυνθούν, ενώ κάποιοι βρήκαν καταφύγιο μέσα στο ναό του νεκροταφείου. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και έπειτα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, όπου υπέβαλε μήνυση για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών. Από το τμήμα με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, ενώ ακολούθησε και ιατροδικαστική εξέταση.

Λίγες ώρες αργότερα η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ατόμων, που φέρονται να ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και έπειτα από εντολή του εισαγγελέα ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.


NEWSLETTER