Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 09:04

Καλαματιανός θύμα “μαϊμού” διαδικτυακής αγγελίας για πώληση αυτοκινήτου - Του πήραν 1.240 ευρώ

Καλαματιανός θύμα “μαϊμού” διαδικτυακής αγγελίας για πώληση αυτοκινήτου - Του πήραν 1.240 ευρώ

Σε “μαϊμού” διαδικτυακή αγγελία, για τη δήθεν πώληση ενός αυτοκινήτου, απάντησε ένας Καλαματιανός, με αποτέλεσμα δύο απατεώνες να του αποσπάσουν 1.240 ευρώ.

Ο ένας, 44 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου, ενώ η 40χρονη συνεργός του αναζητείται.
Ο συλληφθείς μαζί με τη 40χρονη ανάρτησαν αγγελία πώλησης ενός αυτοκινήτου σε γνωστή ιστοσελίδα. Ο Καλαματιανός που έπεσε θύμα της απάτης απάντησε στην αγγελία και συνεννοήθηκε ώστε να καταθέσει το ποσό των 1.240 ευρώ σε δύο δόσεις και σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Έτσι και έκανε, καταθέτοντας την πρώτη δόση στις 30 Νοεμβρίου και τη δεύτερη στον άλλο λογαριασμό στη 1 Δεκεμβρίου. Όταν όμως προσπάθησε να βρει στα κινητά τους τηλέφωνα τον 44χρονο και την 40χρονη, αυτοί τα είχαν κλειστά. Χωρίς να χάσει άλλο χρόνο, ο παθών πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας όπου κατέθεσε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που είχε γι’ αυτούς τους δύο, καθώς και τους αριθμούς των λογαριασμών, και οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στον Πειραιά, βρήκαν τον άνδρα και τον συνέλαβαν.