Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 07:56

Θουρία: 30χρονος μπήκε στο σπίτι και έκλεψε πορτοφόλι και αυτοκίνητο

Θουρία: 30χρονος μπήκε στο σπίτι και έκλεψε πορτοφόλι και αυτοκίνητο

Ενας 30χρονος Ρομά συνελήφθη την Τρίτη γιατί μπήκε στο σπίτι μιας γυναίκας στη Θουρία από μια πόρτα που βρήκε ανοιχτή και της έκλεψε το πορτοφόλι.

Μαζί βρήκε και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, το οποίο έκλεψε και βρέθηκε με αυτό στο Αριοχώρι, όπου οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του 14 ναρκωτικά δισκία και εκτός από την κλοπή κατηγορείται και για κατοχή ναρκωτικών χαπιών, ενώ το πορτοφόλι και το αυτοκίνητο επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης.

 

29 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στη Μεσσηνία έγιναν συνολικά 29 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Πιο αναλυτικά, εκτός του 30χρονου για την κλοπή και τα ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 6 ακόμη Έλληνες για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: Ενας 29χρονος στη Μεγαλόπολη, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Υστερα από την αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του 29χρονου στη Μεγαλόπολη, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 103 γραμ. χασίς, μια ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα, 57 σπόρους χασίς, καθώς και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας χασίς. Ένας 26χρονος για την κατοχή 1,8 γραμ. χασίς στη Βέργα. Ένας 43χρονος και ένας 41χρονος στο Αριοχώρι για την κατοχή από κοινού 1,2 γραμ. ηρωίνης. Ένας 53χρονος στη Μεσσήνη γιατί κατείχε 5,1 γραμ. ηρωινής και μια 40χρονη στη Μικρομάνη γιατί κατείχε 1,4 γραμ. ηρωίνης.

Επίσης, συνελήφθησαν 2 Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή, 5 Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 13 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν συνολικά 157 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και 37 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.