Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 08:32

Μεσσηνία: Στο νοσοκομείο 41χρονη Ρομά από ηλεκτροπληξία μετά από ρευματοκλοπή

Μεσσηνία: Στο νοσοκομείο 41χρονη Ρομά από ηλεκτροπληξία μετά από ρευματοκλοπή

 

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης μία 41χρονη Ρομά, που νωρίτερα “κεραυνοβολήθηκε” από ρεύμα στον καταυλισμό “Παναγάκια”, στις όχθες του ποταμού Αρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η γυναίκα έπαιρνε παράνομα ρεύμα από στύλο της ΔΕΗ για να ηλεκτροδοτεί το παράπηγμα, στο οποίο έμενε με τα ανήλικα παιδιά της. Το ατύχημα συνέβη προχθές βραδινές ώρες, όταν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, η 41χρονη χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται. Εν τω μεταξύ για το τι συνέβη, ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Οι ρευματοκλοπές στη Μεσσηνία (και όχι μόνο) είναι άλλωστε… μια παλιά επιδημία που συνεχίζει και εξαπλώνεται παρά τις συχνές επεμβάσεις της Αστυνομίας μαζί με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε καταυλισμούς Ρομά. Αυτοί που συλλαμβάνονται γιατί κλέβουν ρεύμα φτάνουν στη Δικαιοσύνη και στα δικαστήρια εκκρεμεί προς εκδίκαση σωρεία υποθέσεων για ρευματοκλοπή, κυρίως από Ρομά οι οποίοι εγκαθιστούν ολόκληρα κυκλώματα μέσα σε καταυλισμούς κλέβοντας ρεύμα με καλώδια από τις κολόνες μεταφοράς του. Με τα καλώδια που απλώνουν ο κίνδυνος να σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος από το ρεύμα είναι μεγάλος, ενώ και στις εξορμήσεις σε καταυλισμούς Ρομά των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ μαζί με την Αστυνομία, υπάλληλοι έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια γιατί πήγαν να αποσυνδέσουν το καλώδιο και να κόψουν το ρεύμα που έκλεβαν για να ηλεκτροδοτούνται τα σπίτια ή τα παραπήγματά τους.

Επιπλέον, με την κλοπή ρεύματος προκαλούνται ζημιές στα δίκτυα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα της τάσης και στην παρεχόμενη ενέργεια προς τους καταναλωτές. Επίσης, κατά καιρούς προκαλούνται ζημιές σε περιουσίες από πυρκαγιές που ξεκινούν εξαιτίας ρευματοκλοπής από κολόνα της ΔΕΗ. Μάλιστα πέρυσι τέτοιο καιρό η εθελοντική ομάδα OAK 4X4 Μεσσηνίας απηύθυνε δημόσια έκκληση ώστε οι αρμόδιοι να βάλουν ένα τέλος στις… πατέντες ρευματοκλοπής και τα απλωμένα καλώδια στους λογγωμένους αγρούς. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ομάδα στην ανάρτησή της, όταν καίγονται απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και όποιος πατήσει πάνω στα εκτεθειμένα, δίχως μόνωση σύρματα κινδυνεύει να σκοτωθεί από ηλεκτροπληξία.

Ν.Κ.