Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 21:58

Συλλήψεις τσιγγάνων για κλοπή ρεύματος στη Μεσσήνη

Συλλήψεις τσιγγάνων για κλοπή ρεύματος στη Μεσσήνη

Για κλοπή ρεύματος συνελήφθησαν σήμερα 6 τσιγγάνοι σε καταυλισμούς της Μεσσήνης και της περιφέρειας Καλαμάτας. Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης - κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 2 ακόμα άντρες: ένας με καταδικαστική απόφαση σε βάρος του και ένας με μικροποσότητα χασίς και ηρωίνης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα αποτελέσματα των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στη Μεσσηνία και την Αρκαδία, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα, προσήχθησαν 74 και έγινε έλεγχος σε 330. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 305 οχήματα και συνολικά βεβαιώθηκαν 105 παραβάσεις.

Από τα 330 άτομα που ελέγχθηκαν, οι 259 ήταν Ελληνες. Από τους 18 συλληφθέντες οι 5 είναι Πακιστανοί και κατηγορούνται για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και οι 10 τσιγγάνοι που συνελήφθησαν για ρευματοκλοπή. Σε βάρος 2 συλληφθέντων εκκρεμούσαν καταδικαστικά έγγραφα και ένας πιάστηκε για ναρκωτικά.

Kατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν: 300 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης. Επίσης, μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Καλαμάτας ένα επιβατηγό αυτοκίνητο Βούλγαρου, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας και παραμονής του στη χώρα.