Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 09:44

Εκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στην Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Εκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στην Τσακώνα

Κλειστό είναι από τις 9:10 το πρωί το τμήμα Τσακώνα - Παραδείσια του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην Άνω Μεσσηνία, που καίει σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Οσον αφορά τα οχήματα που κινούνται προς Καλαμάτα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο ύψος των διοδίων της Βελιγοστής, ενώ αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπάρχουν και στο ρεύμα προς Αθήνα με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία η κυκλοφορία έχει διακοπέι μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6 του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας, ενώ η εκτροπή των οχημάτων πραγματοποιείται στα ακόλουθα σημεία:

- Στην 199 χ/θ του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα (κόμβος Παραδείσια), για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

- Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τρίπολης (τ.κ. Αλλαγή Μεσσηνίας), προ της εισόδου στον Αυτοκινητόδρομο, για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, στις ως άνω χιλιομετρικές θέσεις όπως και στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται, όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα και λοιπά βαρέα οχήματα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

- Οχήματα οδικής βοήθειας.
- Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
- Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κλειστή πλέον και η παλιά Εθνική Οδός Καλαμάτας  -Τρίπολης


NEWSLETTER