Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 08:00

Στην Κόρινθο προς απέλαση οι 13 Μουσουλμάνοι, που συνελήφθησαν στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

 

Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Κόρινθο έχουν μεταφερθεί οι 13 Γερμανοί και Γάλλοι μουσουλμάνοι οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στη Μεσσηνία για να απελαθούν ως ανεπιθύμητοι στη χώρα.

Οι 13 συλληφθέντες είχαν αρχικά προσαχθεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ελεγχθεί για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό έγινε ενώ βρίσκονταν ήδη μια-δυο μέρες στην Καλαμάτα και περιηγούνταν στην πόλη φορώντας τα παραδοσιακά τους ρούχα. Μόλις αφέθηκαν από τους αστυνομικούς ξεκίνησαν να κινούνται πεζή κατά μήκος της παλιάς εθνικής για Αθήνα. Οι ίδιοι νωρίτερα είχαν δηλώσει στις Αρχές ότι περπατάνε πολλές ώρες γιατί έτσι καθαρίζει η ψυχή τους.

Εν τω μεταξύ, μέσα στη μέρα από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας επιβλήθηκε σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα κι έτσι συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ κοντά στον Μελιγαλά. Με τη σύλληψη τους ξεκίνησε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία προκειμένου να απελαθούν στη Γερμανία και τη Γαλλία ως ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.