Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 20:12

Θύμα απάτης ιχθυοπώλης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Θύμα απάτης ιχθυοπώλης στην Καλαμάτα

 

Γνωστό ιχθυοπώλη της Καλαμάτας ξεγέλασαν απατεώνες τον περασμένο Ιούλιο και κατάφεραν να του πάρουν 200 ευρώ ως προκαταβολή για εμπόρευμα, που δεν παρέλαβε ποτέ.

Την υπόθεση εξιχνίασε τις προηγούμενες ημέρες η Ασφάλεια Καλαμάτας, μαζί με μια ακόμα απάτη με θύμα Καλαματιανό που έδωσε προκαταβολή για να αγοράσει έναν κινητήρα μηχανής, από αγγελία που βρήκε στο διαδίκτυο, αλλά ο απατεώνας πήρε τα 130 ευρώ και δεν παρέδωσε ποτέ τον κινητήρα στον αγοραστή. Επίσης, από την υπηρεσία εξιχνιάστηκε και μια απόπειρα απάτης σε βάρος ενός άλλου Καλαματιανού, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης του αυτοκινήτου του σε γνωστή ιστοσελίδα. Ο απατεώνας εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και προσπάθησε να πείσει τον Καλαματιανό να περάσει έναν κωδικό στο ebanking του, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό και να σηκώσει τις καταθέσεις του. Ομως, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατάλαβε γρήγορα ότι δεν πρόκειται για μια… αθώα συναλλαγή, μέσω της οποίας θα έμπαιναν υποτίθεται από την πλευρά του απατεώνα τα 200 ευρώ για το καπάρο της αγοράς του αυτοκινήτου, και το σταμάτησε.  

Πιο αναλυτικά, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος τριών Μεσσήνιων, που είχαν γίνει στις 10 Μαρτίου, στις 12 Ιουλίου και πριν από λίγες ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 23χρονου, μιας 42χρονης και ενός 47χρονου, αντίστοιχα, για απάτη και απόπειρα απάτης. Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα, είναι αυτή στο λογαριασμό της οποίας κατατέθηκαν από τον ιχθυοπώλη τα 200 ευρώ, ενώ ο ίδιος είχε συνομιλήσει στο τηλέφωνο με έναν άντρα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του. Ο άνδρας αυτός προσποιήθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης αλιευτικού και έκλεισε με τον 44χρονο ιχθυοπώλη συμφωνία για να του παραδώσει ψάρια.


NEWSLETTER