Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 19:06

Δύο νεκροί σε τροχαία τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Δύο νεκροί σε τροχαία τον Οκτώβριο στην Πελοπόννησο

 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Οκτώβριο, σε 28 τροχαία.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και 7 άτομα στη Μεσσηνία, που ενεπλάκησαν σε ισάριθμα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 2 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι. Φέτος τον Οκτώβριο συνέβησαν επίσης τρία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες, ενώ σημειώθηκαν και 23 τροχαία ατυχήματα με 31 ελαφρά τραυματίες.

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού. 

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα συγκροτήθηκαν 560 συνεργεία ελέγχου μέθης, τα οποία έκαναν 11.322 αλκοτέστ και διαπίστωσαν 322 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.691 επικίνδυνες παραβάσεις: 1.892 για υπερβολική ταχύτητα, 234 για κράνος, 254 για ζώνη, 2 για μη χρήση παιδικού καθίσματος, 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 58 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 28 για παραβίαση σηματοδότη, 103 για ΚΤΕΟ, 5 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 20 για αντικανονική προσπέραση και 33 για αντικανονικούς ελιγμούς.


NEWSLETTER