Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 07:54

Μεσσηνία: Δύο Ρομά έκλεβαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δύο Ρομά έκλεβαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

 

Δύο Ρομά, ηλικίας 26 και 18 ετών, κατηγορούνται ότι με μια ειδική σιδερένια κατασκευή προσαρμοσμένη σε βανάκι και με τη χρήση τροχαλίας ξήλωναν και έκλεβαν τους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ για το χαλκό που περιέχουν.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μετά την τελευταία καταστροφή και κλοπή ενός μετασχηματιστή την περασμένη Παρασκευή στην Πιπερίτσα.

Οι δύο Ρομά στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους κατηγορούνται για συνολικά 7 περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου πέρυσι έως και τις 11 του τρέχοντος μήνα στην Καλλιρρόη, την Ανδρούσα, τον Άμμο, τη Μεσσήνη και την Πιπερίτσα. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο για κλοπή, ενώ κατασχέθηκε και το βανάκι, στο οποίο υπήρχε προσαρμοσμένη η αυτοσχέδια μεταλλική κατασκευή (παλάτζο), για να αποκολλούν τους μετασχηματιστές από τη θέση τους. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν στο όχημα και ίχνη από λάδια μετασχηματιστή.


NEWSLETTER