Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 13:44

Λακωνία: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές από αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές

Γράφτηκε από την
Λακωνία: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές από αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές

Ενας 17χρονος και ένας 27χρονος είναι οι δράστες 16 κλοπών και μίας ακόμα απόπειρας από αυτοκίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Λακωνίας.

Ειδικότερα το απόγευμα της Παρασκευής τα δύο άτομα διέρρηξαν αυτοκίνητο στη Σκάλα Λακωνίας και άρπαξαν το ποσό των 105 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ευρώτα τους εντόπισαν μαζί με τα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν.

Κατά την έρευνα, που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυό τους από τις 13 Μαΐου έως και τις 21 Ιουλίου είχαν διαρρήξει 13 ακόμα αυτοκίνητα και είχαν εμπλακεί και σε μία αντίστοιχη απόπειρα αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Τα αυτοκίνητα αυτά ήταν σταθμευμένα κατά κύριο λόγο σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ είχαν κλέψει και τσάντα λουόμενου, η οποία περιείχε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε το όχημα τους ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τo Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 


NEWSLETTER