Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 19:28

Ρομά έκλεψε τυπογραφείο στον Αντικάλαμο

Γράφτηκε από την
Ρομά έκλεψε τυπογραφείο στον Αντικάλαμο

 

Τυπογραφείο στον Αντικάλαμο είχε βάλει στο στόχαστρο ένας 69χρονος Ρομά, τον οποίο έπιασε ο ιδιοκτήτης να κλέβει και φώναξε την Αστυνομία για να τον συλλάβει.

Αυτό έγινε την Τρίτη γύρω στις 10 το πρωί, οπότε ο συλληφθείς κατηγορείται ότι έκλεψε από το χώρο της επιχείρησης καλώδια χαλκού και μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας 300 ευρώ, αλλά δεν πρόλαβε να φύγει αφού έγινε αντιληπτός. Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ο 69χρονος είχε κλέψει ξανά από το τυπογραφείο τις δύο προηγούμενες ημέρες, και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα και την Κυριακή, κουλούρα καλωδίου αξίας 50 ευρώ και μεταλλικά αντικείμενα αξίας 30 ευρώ.  

Την προαναφερόμενη σύλληψη ανακοίνωσε η Αστυνομία μαζί με ακόμα 11 συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό. Οι υπόλοιπες αφορούν:

Μια 29χρονη Ρομά, η οποία μαζί με ομοφύλούς της έφαγαν και ήπιαν σε ψητοπωλείο στην Καλαμάτα κάνοντας λογαριασμό 40 ευρώ και το έσκασαν χωρίς να πληρώσουν. Η ιδιοκτήτρια του ψητοπωλείου κατέθεσε μήνυση στην Ασφάλεια Καλαμάτας και την Τρίτη, μετά την ταυτοποίηση της 29χρονης μέσω της αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο παράπηγμά της στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών και την συνέλαβαν για κλοπή. Επίσης, διαπιστώθηκε πως με άγκιστρο κατέβαζε ρεύμα από κολόνα της ΔΕΗ, οπότε συνελήφθη και για ρευματοκλοπή. Στη διάρκεια της επιχείρησης, για ρευματοκλοπή συνελήφθη ακόμα ένας Ρομά, καθώς και ένας 32χρονος ομόφυλός τους στα πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Συγκεκριμένα, πωλούσε σκούπες και φαράσια, τα οποία κατασχέθηκαν. Ακόμη, συνελήφθησαν ένας 36χρονος Καλαματιανός για κατοχή 0,2 γραμ. χασίς και ένας 27χρονος Ρομά στον Αντικάλαμο για κατοχή 7 ναρκωτικών δισκίων, 3 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


NEWSLETTER