Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 08:28

Μεσσήνη: Βρήκαν χαμένη τραπεζική κάρτα και έκαναν αγορές!

 

Δύο Βούλγαροι ηλικίας 22 και 41 ετών κατηγορούνται ότι με τραπεζική κάρτα που είχε χάσει Νησιώτης στη Μεσσήνη έκαναν αγορές συνολικής αξίας 154 ευρώ.

Ο άνδρας κατάλαβε ότι έχασε την κάρτα του το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και όταν τη Δευτέρα πήγε στην τράπεζα για τα απαραίτητα διαδικαστικά, ανακάλυψε πως είχαν γίνει συναλλαγές με αυτή σε καταστήματα της πόλης. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης που διεξήγαγε την προανάκριση σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των δύο αλλοδαπών για απάτη με υπολογιστή.

 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ

Μια κλοπή τσάντας από οικόπεδο σπιτιού, που έγινε πέρυσι στις 11 Νοεμβρίου στους Γαργαλιάνους, εξιχνίασε το τοπικό Ασυνομικό Τμήμα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού οι δράστες είναι ένας 35χρονος και μια 26χρονη Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου την είχε αφήσει σε μια μεριά έξω από το σπίτι και το ζευγάρι μπήκε στον περιφραγμένο χώρο και την άρπαξε. Η τσάντα περιείχε προσωπικά έγγραφα της παθούσας, 25 ευρώ μετρητά, τραπεζικές κάρτες και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

15 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Οι προαναφερόμενες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα για διάφορα αδικήματα, και συγκεκριμένα: 2 Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή. 3 Έλληνες στην Καλαμάτα, την Ελαία και σε έλεγχο αστυνομικών στην εθνική Καλαμάτας-Μεσσήνης, για ναρκωτικά. Και από τους 3 συλληφθέντες, ηλικίας 20, 42 και 45 ετών, κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 8,9 γραμ. και τσιγαριλίκι χασίς.  Ένας 69χρονος Ρομά για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας. 3 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.