Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 09:12

Δάσκαλος κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες, βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις πράξεις του - Πώς συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας

Δάσκαλος κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες, βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις πράξεις του - Πώς συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας

 

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός φέρεται ότι αποπλανούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά επί 9 χρόνια ανήλικες μαθήτριες, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις πράξεις του.

Ο 62χρονος άνδρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δήλωνε τηλεοπτικός παραγωγός εκπομπών σε περιφερειακά κανάλια για να προσεγγίζει τα θύματά του, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι του, στα Πατήσια Αττικής. Ο πρώην εκπαιδευτικός κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Προσώρας οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται φέρονται να αφορούν σε 5 ανήλικες μαθήτριες (οι 3 από αυτές αδελφές) και να διαπράχθηκαν ενόσω υπηρετούσε σε σχολεία της Λακωνίας. Κάποιες σκηνές από τα συνολικά 157 πολύωρα βίντεο με 4 από τα θύματά του γυρίστηκαν και στην Αθήνα, όπου μετακόμισε από τη Λακωνία όταν σκοτώθηκε σε δυστύχημα η σύζυγός του, ενώ κατά διαστήματα ζούσε και στην Κόρινθο.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22ΧΡΟΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Τα 157 βίντεο αφορούν στο χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2015 έως το Μάιο του 2019, με το μικρότερο θύμα του αλβανικής καταγωγής να είναι μόλις 12 ετών -στο οποίο συνέχισε να ασελγεί μέχρι τα 15 του χρόνια. Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από το 2010 και το 2011 με 14χρονη μαθήτρια ρωσικής καταγωγής, που ο 62χρονος έβαζε να του κάνει… σεξουαλικές χάρες σε βοηθητικό χώρο του σχολείου, μετά την λήξη του ολοήμερου.

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας όταν την περασμένη Δευτέρα μια 22χρονη που εργάζεται προσωρινά στη Μεσσηνία και κατάγεται από τη Λακωνία, κατήγγειλε πως δύο μέρες νωρίτερα έφτασε στο email της δίδυμης αδερφή της μια φωτογραφία της από άγνωστο αποστολέα. Στη φωτογραφία φαινόταν η καταγγέλλουσα να προβαίνει σε σεξουαλική πράξη με έναν άνδρα και συνοδευόταν από μήνυμα με το οποίο ο αποστολέας ζητούσε από τη δίδυμη αδερφή να του κάνει το… ίδιο και θα την πλήρωνε. Ένα δεύτερο email με παρόμοια φωτογραφία και το ίδιο μήνυμα έλαβε η δίδυμη αδερφή τής καταγγέλλουσας και την Τρίτη. Η 22χρονη έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια εκφράζοντας το φόβο πως ο 62χρονος που υπέδειξε στους αστυνομικούς ως πιθανό αποστολέα των emails έχει κρατήσει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο που τράβηξε χωρίς την συναίνεσή της στη διάρκεια ερωτικών πράξεων μαζί της, όταν αυτή ήταν 15 χρονών και μέχρι τα 17 της.

ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ

Ο πατέρας της καταγγέλλουσας φέρεται πως διατηρούσε στενές σχέσεις με τον πρώην εκπαιδευτικό κι έτσι αυτός συναντούσε συχνά τις δίδυμες και την μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια αδερφή τους -στις οποίες κατηγορείται ότι ασελγούσε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Η 22χρονη φέρεται μάλιστα να είπε στους αστυνομικούς πως ο 62χρονος, για να έχει ερωτικές επαφές μαζί της, εκμεταλλεύτηκε το ότι προερχόταν από διαλυμένη οικογένεια -και την προσέγγισε ως δεύτερος πατέρας, καθώς ήξερε ότι έλειπε από τη ζωή της μια πατρική φιγούρα. Μαζί της, συνέχισε να έχει ερωτικές επαφές μέχρι τα 17 της, ενώ με την ιδιότητα πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού τής υποσχόταν την επαγγελματική της ανέλιξη στην τηλεόραση, με αντάλλαγμα να του ικανοποιεί τις ερωτικές επιθυμίες.

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Η Ασφάλεια Καλαμάτας χωρίς χρονοτριβές, για να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία, τα οποία μπορεί ο 62χρονος να κατέστρεφε, έκανε αφνιδιαστική έφοδο την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι του στα Πατήσια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός σκληρός δίσκος με πλήθος οπτικοαστικού υλικού ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις 5 ανήλικες, 203 ψηφιακοί δίσκοι (cds), 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης (usb) και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο ίδιος φέρεται ότι κατά την προανάκριση αποδέχθηκε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν έγινε με εξαναγκασμό και πως δεν έχει να μετανιώσει για τίποτα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελική Αρχή Αθηνών και τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή. Σημειώνεται ότι εκτός από τις τρεις αδερφές, τα άλλα δύο θύματα δεν βρέθηκαν για να δώσουν καταθέσεις -ενώ οι αστυνομικοί εκφράζουν την βεβαιότητα πως από το 2010 έως σήμερα, εκμεταλλευόμενος το ρόλο του ως εκπαιδευτικός, είχε προσεγγίσει, αποπλανήσει και κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια.

Ν.Κ.