Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 08:47

Μεσσηνία: Ρομά “χτύπησαν” αποθήκες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος

Μεσσηνία: Ρομά “χτύπησαν” αποθήκες των Δήμων  Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος

 

Τρεις Ρομά, δύο άνδρες 33 και 36 χρονών και μια 37χρονη γυναίκα, κατηγορούνται ότι “σήκωσαν” τον περασμένο Μάιο από αποθήκες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 8.500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, εξιχνίασαν τις κλοπές από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρήκαν, ενώ αξιοποίησαν και βιντεοληπτικό υλικό. Έτσι, εντόπισαν και κατάσχεσαν στον Αρι του Δήμου Καλαμάτας το φορτηγάκι, με το οποίο οι κατηγορούμενοι ως δράστες φέρονται ότι μετακινούνταν και φόρτωναν τα κλοπιμαία.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη κλοπή έγινε στις 25 προς 26 Μαΐου από αποθήκη του Δήμου Μεσσήνης, στο Πεταλίδι. Από εκεί οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκλεψαν ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό αξίας 1.500 ευρώ. Η δεύτερη κλοπή έγινε την επομένη νύχτα, και συγκεκριμένα στις 27 προς 28 Μαΐου στη Μεθώνη -όπου οι δράστες έκλεψαν από την αποθήκη του Δήμου Πύλου-Νέστορος ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό αξίας 7.000 ευρώ.    Για τις κλοπές αυτές σχηματίστηκε σε βάρος των 3 Ρομά δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.