Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 09:01

Καλαμάτα: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση χασίς και κοκαΐνης με... πελάτες από Μεσσηνία και Αρκαδία

Γράφτηκε από τον

 

Μεγάλες… μπίζνες διακινώντας χασίς και κοκαΐνη σε “πελάτες” από Μεσσηνία και Αρκαδία είχε ανοίξει ένας 37χρονος από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Υπολογίζεται μάλιστα, ότι από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 90.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων σχεδόν 4 κιλά χασίς και 120 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα με παράλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων. Από την έρευνα προέκυψε, ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο ο 37χρονος πουλούσε ποσότητες χασίς και κοκαΐνης σε άτομα από Μεσσηνία και Αρκαδία, που τον επισκέπτονταν στην Καλαμάτα, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 10 από αυτούς. Για να συγκαλύψει μάλιστα την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα δικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών “αχυρανθρώπων”, υπηκόων τρίτων χωρών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 3.907,5 γραμμαρίων,

- ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 119,8 γραμμαρίων,

- μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,

- Μία ζυγαριά ακριβείας,

- 2 κινητά τηλέφωνα,

- το χρηματικό ποσό των 5.960 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

- Ένα όχημα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο πατρικό σπίτι του 37χρονου, συνελήφθη ο 34χρονος ετεροθαλής αδερφός του, γιατί εντός του υπνοδωματίου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 10,5 γραμμαρίων.

Τέλος, όπως προέκυψε ο 37χρονος διέμενε στην Ελλάδα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και έτσι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία όχι μόνο για την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Δ.Πλ.