Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 09:21

Μεσσηνία: Το χρονικό του εγκλήματος στον Καρτέλα Κυπαρισσίας - Απολογούνται σήμερα οι 3 συλληφθέντες

Γράφτηκε από τον

 

Το μεγάλο χρηματικό ποσό που αντιλήφθηκαν ότι είχε επάνω του ο 31χρονος Αλβανός φαίνεται ότι “όπλισε” το χέρι των δραστών, που έχουν πλέον συλληφθεί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και ληστεία στην Κυπαρισσία.

Όπως έδειξε η αστυνομική έρευνα το θύμα, είχε φτάσει στην Κυπαρισσία λίγες μέρες νωρίτερα, έπειτα από πέρασμα του από την Σπάρτη.

Το βράδυ της Κυριακής ο 31χρονος μαζί με έναν 30χρονο Αλβανό, μία 30χρονη Ελληνίδα και έναν ακόμα 24χρονο Ρομά διασκέδαζαν σε μπαρ της Κυπαρισσίας. Το μετέπειτα θύμα φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που άγγιζε τις 12.000 ευρώ, κάτι που με κάποιον τρόπο αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι.

Λίγο αργότερα, όπως έδειξαν και κάμερες ασφαλείας η παρέα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο με τις Αρχές να σημειώνουν ότι ο χρόνος αυτός συμπίπτει με τον υπολογιζόμενο χρόνο τέλεσης του εγκλήματος.

Ετσι οι τρεις φερόμενοι ως δράστες οδήγησαν τον 31χρονο στην παραλία Καρτελά, όπου τον χτύπησαν με αρκετή βία στο κεφάλι, αλλά και στο σώμα με μεταλλικό αντικείμενο με σκοπό να του αρπάξουν τα χρήματα. Ο 31χρονος ξεψύχησε και τότε τον έθαψαν στην άμμο, για να προσπαθήσουν να κρύψουν την πράξη τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας ένας σκύλος, τον οποίο είχε βγάλει το αφεντικό του βόλτα στην περιοχή ανακάλυψε το πτώμα και έτσι άρχισε μία μαραθώνια προσπάθεια της Ασφάλειας Καλαμάτας να φτάσει στα ίχνη των δραστών. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων από άτομα στην περιοχή, ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές. Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αρκετά νωρίς είχαν αρχίσει να φθάνουν στην ταυτότητα των δραστών, αλλά έπρεπε να “δέσουν” όλα τα στοιχεία.

Έτσι το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν τον 30χρονο Αλβανό, που είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τη Δικαιοσύνη με υπόθεση ναρκωτικών, αλλά και την 30χρονη Ελληνίδα, μητέρα 2 παιδιών από τον Πύργο Ηλείας που διαμένει και εργάζεται στην Τριφυλία. Η σύλληψή τους έγινε κοντά στο Ζευγολατιό και στην κατοχή τους βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ, που κατασχέθηκε ως μέρος των 12.000 ευρώ που φέρεται να είχε στην κατοχή του το θύμα.

Για τον έτερο, που φέρεται να εμπλέκεται στο έγκλημα, τον 24χρονο Ρομά από τη Βαλύρα, εκδόθηκε χθες το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στον τόπο διαμονής του, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Από την πρώτη στιγμή της εξιχνίασης της υπόθεσης σχηματίστηκε σε βάρος και των τριών δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες πέρασαν αρχικά την πόρτα της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί. Σήμερα για τον ίδιο λόγο αναμένεται να βρεθεί στην Εισαγγελία και ο 24χρονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται την εμπλοκή τους στη δολοφονία.

Η σορός του 31χρονου Αλβανού μεταφέρθηκε ήδη στην πατρίδα του, όπου θα γίνει η κηδεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών κλήθηκαν συγγενικά του πρόσωπα για να προβούν σε αναγνώριση.

Πρόκειται πάντως για μία υπόθεση με περίεργες πτυχές, τις οποίες εξακολουθούν μέσω έρευνας να προσπαθούν να “φωτίσουν” οι αστυνομικοί. Απαντήσεις στα ερωτήματα για το πώς το θύμα είχε μαζί του ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό και πως αυτό έγινε αντιληπτό, αλλά και εάν γνωριζόταν από πριν με κάποιον ή κάποιους από τους συλληφθέντες είναι ορισμένα από αυτά που πρόκειται να βοηθήσουν, ώστε να ξετυλιχτεί το “κουβάρι”, όσο η υπόθεση παίρνει πλέον τη δικαστική οδό.

Δ.Πλ.