Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 13:45

6 συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά στο Ασπρόχωμα

6 συλλήψεις σε καταυλισμό Ρομά στο Ασπρόχωμα

Εξι άτομα συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στου “Παναγάκια” στο Ασπρόχωμα, δίπλα στη γέφυρα του ποταμού Αρι. Οι συλλήψεις έγιναν για ρευματοκλοπή και για άλλους λόγους.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση Ρομά που έβαλαν φωτιές και απέκλεισαν την κυκλοφορία στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, προκαλώντας προβλήματα, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, “στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε στις 10.12.2022 το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 6 ημεδαπούς, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μία εκ των συλληφθέντων δεν είχε προβεί στην έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ως όφειλε.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας”.