Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 11:17

Εμπρησμό "μυρίζουν" οι φωτιές στην Χρυσοκελαριά

Γράφτηκε από την
Εμπρησμό "μυρίζουν" οι φωτιές στην Χρυσοκελαριά

Ενδείξεις για εμπρησμό υπάρχουν για τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι μεταξύ Υάμειας και Χρυσοκελαριάς: Αυτό είπε σήμερα ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Χαράλαμπος Αφάλης,

 

ο οποίος έδωσε πριν λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Κατά την εκτίμησή του "οι φωτιές είναι δεδομένο ότι προκλήθηκαν από ανθρώπινο, "κακόβουλο χέρι" γιατί μιλάμε για δύο ανεξάρτητες εστίες με απόσταση χιλιομέτρων μεταξύ τους. Κάποιος θέλησε να κάνει κακό και το Ανακριτικό της Καλαμάτας με τη συνδρομή κλιμακίου της ΔΑΕΕ που θα κατέβει από την Αθήνα θα ερευνήσουν τα στοιχεία", ανέφερε ο κ. Αφάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο από χθες το βράδυ. Αμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα και τους γύρω νομούς, ενώ με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γεωργακόπουλου τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν από αέρος 6 αεροσκάφη Καναντέρ, 5 PZL, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και ένα Ερικσον, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 14 άνδρες. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Η χθεσινή νύχτα πέρασε με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να τρέχουν σε κάθε αναζωπύρωση και να σβήνουν μικρές εστίες. 

Ο Χαρ. Αφάλης αναφέρθηκε στην ηρωική προσπάθεια όλων να σταματήσουν τις φλόγες για να μην απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ακόμη εξήρε τις προσπάθειες των εθελοντών και πολιτών, που μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα των Δήμων Πύλου - Νέστορος, Μεσσήνης και Καλαμάτας έδωσαν τη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες. 


NEWSLETTER