Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 07:54

7 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα το Δεκέμβριο στην Πελοπόννησο

7 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα το Δεκέμβριο στην Πελοπόννησο

 

Μια 53χρονη, που σκοτώθηκε στον περιφερειακό της Καλαμάτας όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ διέσχιζε πεζή τον δρόμο στο ύψος της οδού Μαρίας Κάλλας και μια 78χρονη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στο ύψος της Τσακώνας, είναι μεταξύ των 7 νεκρών θυμάτων τροχαίων, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πέρυσι το Δεκέμβριο, σε συνολικά 28 τροχαία.

Η 78χρονη κινούνταν βράδυ με το αγροτικό της αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Αθήνα και 800 μέτρα από τον κόμβο Τσακώνα/Κυπαρισσία αρχικά συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Μετά τη σύγκρουση, η γυναίκα κατέβηκε από το τρακαρισμένο αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από τρίτο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Επίσης, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε ισάριθμα τροχαία -εκ των οποίων ο ένας στη Μεσσηνία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 7 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι. Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης δύο ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες. Επίσης, σημειώθηκαν και 19 τροχαία με 27 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 5 τραυματίστηκαν σε ισάριθμα τροχαία που συνέβησαν στους μεσσηνιακούς δρόμους.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος και η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Δεκέμβριο συγκροτήθηκαν 639 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 11.572 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 146 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 1.891 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.350 για υπερβολική ταχύτητα και οι 254 για μη χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας.