Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 09:22

26χρονος Ρομά είχε αδυναμία στα χρηματοκιβώτια

26χρονος Ρομά είχε αδυναμία στα χρηματοκιβώτια

 

Έναν διαρρήκτη Ρομά με αδυναμία στα χρηματοκιβώτια συνέλαβαν το απόγευμα της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας στο παράπηγμά του, στην Αίπεια.

Ο 26χρονος διαρρήκτης φέρεται να δρούσε κατά μόνας και από πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και τη σύλληψή του έκλεψε 46.120 ευρώ σε μετρητά και χάλκινα αντικείμενα, διαπράττοντας 7 κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Καλαμάτα. Ακόμη, διέπραξε και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτι στη Μικρομάνη -ενώ για τις πράξεις αυτές καταδικάστηκε ήδη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε φυλάκιση 3 χρόνων και 4 μηνών χωρίς αναστολή. Η πλούσια δράση του κατηγορούμενου αποτυπώνεται και στη λεία που συγκέντρωσε και ξεπερνά όπως προαναφέρθηκε τα 46.120 ευρώ. Από αυτά σχεδόν τα μισά (22.120 ευρώ) είναι μετρητά που έκλεψε από τα χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, κουτιά φύλαξης χρημάτων και ταμειακές μηχανές. Ο νεαρός διαρρήκτης είχε τέτοια σιγουριά και θράσος, που δεν έπαιρνε καμία προφύλαξη. Όπου έμπαινε άφηνε πίσω του αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Πλούσιο είναι και το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσε η Ασφάλεια από τη δράση του.  

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Η αρχή έγινε πέρυσι στις 28 Σεπτεμβρίου οπότε ο 26χρονος “χτύπησε” πλυντήριο αυτοκινήτων στην οδό Αρτέμιδος, στην Καλαμάτα. Ο δράστης φέρεται να έδρασε στοχευμένα, καθώς έκλεψε το μεταλλικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε 7.600 ευρώ -το οποίο πήρε μαζί του. Για τον… κόπο του μάζεψε και 400 ευρώ σε κέρματα από τους υπόλοιπους χώρους της επιχείρησης.

Όταν φαίνεται τελείωσαν τα χρήματα από την πρώτη διάρρηξη, ο κατηγορούμενος ξαναχτύπησε. Έτσι πέρυσι στις 12 Νοεμβρίου διέρρηξε φαρμακείο στην οδό Φαρών στην Καλαμάτα κι αφού άδειασε την ταμειακή από τα 1.200 ευρώ που βρήκε, κατέβηκε στην υπόγεια αποθήκη για να αναζητήσει το χρηματοκιβώτιο και έκλεψε από μέσα 12.000 ευρώ.

Ακολούθησε πέρυσι στις 18 Δεκεμβρίου ακόμα μια διάρρηξη σε επιχείρηση εμπορίας τροφίμων στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας απ’ όπου έκλεψε ένα σιδερένιο κουτί, που περιείχε 300 ευρώ. Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου ξαναχτύπησε (μεσημεριανές ώρες αυτή τη φορά) παραβιάζοντας το παράθυρο καταστήματος με ανταλλακτικά ηλεκτρικών συσκευών στην οδό Πραξιτέλους στην Καλαμάτα, απ’ όπου έκλεψε από το ταμείο 500 ευρώ.  

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στην οδό Νέδοντος στην Καλαμάτα, διέρρηξε κατάστημα εμπορίας αρδευτικών συστημάτων και βιομηχανικών ειδών και έκλεψε από την ταμειακή 120 ευρώ. Έπειτα προσπάθησε να διαρρήξει και το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, αλλά χτύπησε ο συναγερμός και έφυγε.

Με τη νέα χρονιά ο 26χρονος συνέχισε τη δράση του, και συγκεκριμένα δοκίμασε την τύχη του κλέβοντας την περασμένη Πέμπτη 15 του μήνα κομμάτια ανοξείδωτης λαμαρίνας αξίας 10.000 ευρώ από αποθήκη καταστήματος στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας. Ακολούθησε μια απόπειρα κλοπής σε σπίτι στη Μικρομάνη, όπου μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου, αναστάτωσε το σπίτι κι αφού δεν βρήκε τίποτα αξίας για να κλέψει, έφυγε.

Η εγκληματική του δράση τελείωσε με την κλοπή χάλκινων αντικειμένων βάρους 450 κιλών και αξίας 14.000 ευρώ, που έκλεψε από κατάστημα στο Βιομηχανικό Πάρκο Καλαμάτας, μεταξύ Σαββάτου 14 και Δευτέρα 16 του μήνα, οπότε και συνελήφθη.