Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 09:19

Καβγάς για κοκαΐνη οδήγησε στη δολοφονία στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ένας 38χρονος Αλβανός έμπορος κοκαΐνης με τη φήμη “σκληρού” κακοποιού και ένας 22χρονος ομοεθνής του, Έλληνας πολίτης, κατηγορούνται για τη δολοφονία του 47χρονου “Αμερικάνου” ή “Gus” με έναν πυροβολισμό, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα.

Ο 22χρονος συνελήφθη ήδη, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη στην ανακρίτρια Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αυτός κανόνισε το ραντεβού με το θύμα τους, που θα συναντούσε για να αγοράσει 2 γραμ. κοκαΐνης. Στο ραντεβού πήγαν μαζί με τον 38χρονο καταζητούμενο, ο οποίος έμεινε στο αυτοκίνητο.

Όταν ο “Gus” πλησίασε ανυποψίαστος στο σημείο με τη μηχανή του, ο Αλβανός δολοφόνος του ξεκίνησε σπινιάροντας, του έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο, κατέβηκε και καβγάδισαν άγρια. Έπειτα έβγαλε ένα εννιάρι πιστόλι, τον πυροβόλησε μια φορά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, μπήκε στο αυτοκίνητο με τον 22χρονο και έφυγαν.

ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εργάστηκαν επίμονα και μεθοδικά, ακολουθώντας τα στοιχεία. Συνέλεξαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, πήραν καταθέσεις από οικεία πρόσωπα και άτομα του περιβάλλοντος αρχικά του θύματος και μετέπειτα των υπόπτων, αξιοποίησαν βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή του Suzuki με τις αθηναϊκές πινακίδες των δραστών, προσήγαγαν δύο Έλληνες, έναν 50χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου και έναν 40χρονο υπάλληλό του για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι βοήθησαν τους δράστες να κρυφτούν προσωρινά στις Κιτριές και το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν έξω από το σπίτι όπου κρυβόταν ο 22χρονος στην Καλαμάτα, και τον συνέλαβαν. Ο 38χρονος επέλεξε διαφορετικό μέρος για να κρυφτεί και δεν αποκλείεται να διέφυγε προς άλλη κατεύθυνση, μακριά από την Καλαμάτα. Σε βάρος του εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές και καταζητείται. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ

Ο 22χρονος και οι δύο Έλληνες συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Καλαμάτας -η οποία άσκησε στο νεαρό κατηγορούμενο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από κοινού με τον 38χρονο ομοεθνή του. Ο νεαρός, ωστόσο, αρνείται την κατηγορία. Στους αστυνομικούς φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν παρέα με τον 38χρονο όταν έκλεισε το ραντεβού με τον “Gus” για να αγοράσει κοκαΐνη, και δεν είχε ιδέα τι προετοίμαζε να κάνει ο συγκατηγορούμενός του. Μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Τετάρτη. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και εξακολουθούν να κρατούνται.

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο Έλληνες αρχικά κλήθηκαν να καταθέσουν, στο πλαίσιο της έρευνας. Αρνήθηκαν όμως ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον 38χρονο και τον 22χρονο λέγοντας ψέματα στους αστυνομικούς, γιατί όπως προέκυψε αυτοί οι δύο ήταν οι άνθρωποι που βοήθησαν τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία να κρύψουν το Suzuki στις Κιτριές και τους πρόσφεραν προσωρινά κατάλυμα και ρούχα, ώστε να έχουν το χρόνο να οργανώσουν τη διαφυγή τους. Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών το βράδυ της Παρασκευής στον παραθαλάσσιο οικισμό Κιτριές της Δυτικής Μάνης, όπου το είχαν κρύψει. Αν και ήταν στο όνομα τρίτου προσώπου, με το αυτοκίνητο αυτό κινούνταν ο 38χρονος Αλβανός και οι αστυνομικοί το γνώριζαν, αφού πρόκειται για γνωστό τους κακοποιό που έδινε το “παρών”.

ΕΔΙΝΕ ΤΟ “ΠΑΡΩΝ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Ο 38χρονος κατηζητούμενος είναι γνωστός ποινικός και έχει τη φήμη του “σκληρού” στην πιάτσα. Με τον 47χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σχεδόν εξ επαφής πετυχαίνοντάς τον στην κνημιακή αρτηρία, φέρεται να είχαν διαφορές και μάλιστα προ μηνός έφτασαν να πιαστούν στα χέρια. Και οι δύο εμπλέκονταν σε υποθέσεις διακίνησης κοκαΐνης -ενώ και ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός του Αλβανού κατηγορούμενου είχε κατά το παρελθόν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Ο καταζητούμενος δολοφόνος ζει στην Ελλάδα χωρίς νόμιμα χαρτιά και έδινε το “παρών” στην Καλαμάτα, καθώς είναι έξω με περιοριστικούς όρους για διακίνηση κοκαΐνης. Είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2020 στη Νέα Σμύρνη Αττικής με ποσότητα κοκαΐνης 1,95 κιλών, οπότε κρατήθηκε για ένα διάστημα και μετά αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος ζούσε παλιά σε ορεινό χωριό του Ταϋγέτου, στη Δυτική Μάνη και έχει οικογένεια στην Καλαμάτα. Έτσι είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γι’ αυτό έδινε το “παρών” στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.