Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 17:34

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά ΕΟ Καλαμάτας - Σπάρτης

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά ΕΟ Καλαμάτας - Σπάρτης

 

Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, στο Ταΰγετο, λόγω του χιονιού και των κακών καιρικών συνθηκών, από το 22ο έως και το 41ο χιλιόμετρο.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή της για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επισημαίνει “τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, στην ε.ο. Καλαμάτας - Σπάρτης από 14:00 της σήμερον 07-02-2023 και μέχρι νεοτέρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα από την 22,000 χ/θ έως την 41,200 χ/θ, περιοχή αρμοδιότητας Δ.Α. Μεσσηνίας”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως “ό έλεγχος ύπαρξης κατάλληλων αντιολισθητικών μέσων διενεργείται με οπτικό έλεγχο από τις ελεγκτικές αρχές. Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δε δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων

σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση). Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/1999), ως ισχύει (διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ)”.


NEWSLETTER