Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 08:29

Τρεις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα το Σεπτέμβριο

Τρεις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα το Σεπτέμβριο

 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι 11 στη Μεσσηνία- στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνολικά 26 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 3 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβη επίσης ένα ατύχημα με 2 σοβαρά τραυματίες, ενώ σημειώθηκαν και 22 τροχαία με 27 ελαφρά τραυματίες.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 601 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 15.586 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 182 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.707 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.716 για υπερβολική ταχύτητα, οι 294 για μη χρήση κράνους, οι 289 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 162 για ΚΤΕΟ, οι 45 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 48 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 68 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οι 53 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.