Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 11:46

Μεσσηνία: 17χρονος δραπέτης ο δράστης κλοπών σε Καλαμάτα και Μεσσήνη (βίντεο)

Μεσσηνία: 17χρονος δραπέτης ο δράστης κλοπών σε Καλαμάτα και Μεσσήνη (βίντεο)

 

Ενας 17χρονος Ρομά, που είχε διαφύγει από το Ιδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου συνελήφθη την Παρασκευή αφού ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια ως δράστης κλοπών σε Μεσσήνη και Καλαμάτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 17χρονος τα ξημερώματα της Τετάρτης βρέθηκε στη Μεσσήνη, από όπου έκλεψε ένα μηχανάκι. Με αυτό μετέβη στην Καλαμάτα, όπου μετά από λίγες ώρες ξεκίνησε να “χτυπά” διάφορά καταστήματα.

Ειδικότερα στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο νεαρός παραβίασε γυάλινη πόρτα καταστήματος ενδυμάτων στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κεφάλα και αφαίρεσε από το ταμείο 100 ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα προσπάθησε να διαρρήξει μίνι μάρκετ στη συμβολή των οδών Φαρών και Γεωργούλη, αλλά δεν τα κατάφερε προξενώντας απλώς φθορές στην κλειδαριά της εισόδου του καταστήματος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η προσπάθειά του καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μίνι μάρκετ και το βιντεοληπτικό υλικό βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς στην ταυτοποίησή του.

Επόμενος στόχος του 17χρονου ήταν παντοπωλείο στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Καίσαρη, όπου αφού έσπασε την γυάλινη πόρτα της εισόδου αφαίρεσε 400 ευρώ από το ταμείο, καθώς και 7 κούτες τσιγάρα.

Ο νεαρός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε τη δράση του στην Καλαμάτα και την επόμενη νύχτα. Ετσι στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης παραβίασε την γυάλινη πόρτα οινομαγειρείου στην οδό Ιατροπούλου και αφού άνοιξε την ταμειακή, δεν βρήκε να πάρει χρήματα αλλά προκάλεσε φθορές ύψους 100 ευρώ.

Ακολούθως λίγα λεπτά αργότερα μετέβη στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Βασιλέως Κωνσταντίνου και αφού παραβίασε βοηθητικό παράθυρο αρτοποιείου, κατάφερε να αφαιρέσει 70 ευρώ από το ταμείο.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί και στη συνέχεια στις 2:20 τα ξημερώματα παραβίασε την γυάλινη πόρτα καφετέριας στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Κοραή και αφαίρεσε το ποσό των 250 ευρώ προξενώντας παράλληλα φθορές μικρής αξίας.

Το πρωί της Πέμπτης κοντά στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο μηχανάκι, το οποίο ακολούθως επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του 17χρονου, που το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο Ιδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου για αντίστοιχα αδικήματα και από το οποίο διέφυγε, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών

Ο νεαρός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.