Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 13:52

Επτά συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Επτά συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (4.12.2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 170 άτομα, εκ των οποίων 113 ήταν ημεδαποί και 57 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 220 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 51 άτομα, από τα οποία 18 ήταν ημεδαποί και 33 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Δύο (2) ημεδαποί (εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ), για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού και δύο περιπτώσεις κλοπών σε κατάστημα και οικία, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.

 

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος 16χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για ληστεία και σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας από 13 έως 38 ετών, για κλοπή, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

 

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εβδομήντα μία (71) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και μία (1) παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 


NEWSLETTER