Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 13:09

Μεσσηνία: Εκλεψαν πάνω από 2 τόνους λάδι και όχημα με έπιπλα από χωριά της Μεσσήνης

Μεσσηνία: Εκλεψαν πάνω από 2 τόνους λάδι και όχημα με έπιπλα από χωριά της Μεσσήνης

Ελαιόλαδο που η αξία του ξεπερνά τις 16.000 ευρώ κατηγορούνται ότι έκλεψαν 4 Ρομά από το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Δάρα, στη Δροσιά του Δήμου Μεσσήνης.

Η κλοπή των συνολικά 2 τόνων ελαιολάδου φέρεται να έγινε από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οπότε οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του ελαιοτριβείου και άδειασαν δύο από τις δεξαμενές. Οι ίδιοι, ανάμεσά τους και ένας 15χρονος ανήλικος, φέρονται ότι είχαν διαπράξει στις 19 του μήνα μία ακόμα κλοπή 50 κιλών ελαιολάδου από αποθήκη σπιτιού στην Τρίοδο.

Ο ανήλικος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Πιλαλίστρα ενώ προσπαθούσε με τους άλλους τρεις που κατηγορούνται ως συνεργοί του, να ρυμουλκήσουν ένα φορτηγάκι με έπιπλα -το οποίο φέρονται ότι έκλεψαν φορτωμένο με τα πράγματα τις νυχτερινές ώρες από επιχείρηση οικοδομικών υλικών στη Μεσσήνη. Οι άλλοι τρεις, ένας 20χρονος, ένας 21χρονος και ένας 23χρονος, στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Την εξιχνίαση των 3 προαναφερόμενων κλοπών έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, ενώ η αστυνομική επιχείρηση στο χωριό Πιλαλίστρα και η σύλληψη του ανήλικου Ρομά έγινε σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. Ωστόσο, εκτός από το φορτηγό με τα έπιπλα, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν ούτε… σταγόνα από το κλεμμένο ελαιόλαδο ή τα αγροτικά εργαλεία και τις δύο μπαταρίες αυτοκινήτου που κατηγορούνται ότι έκλεψαν οι 4 νεαροί μαζί με τους 2 τόνους ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο στη Δροσιά.

Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και τους 3 φερόμενους ως συνεργούς του.