Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 08:10

Μπαράζ κλοπών από “γνωστό” 17χρονο Ρομά στην Καλαμάτα

Μπαράζ κλοπών από “γνωστό” 17χρονο Ρομά στην Καλαμάτα

 

Από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Νέας Ιωνίας Βόλου το έσκασε για τρίτη φορά σε σύντομο χρόνο ένας 17χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πρωταπριλιάς πάνω στην… προσπάθειά του να κλέψει μοτοσυκλέτα από δρόμο της Καλαμάτας.

Ο ανήλικος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που βρίσκονταν σε περιπολία. Λίγο μακρύτερα φέρεται να είχε παρατήσει ένα άλλο μηχανάκι, το οποίο εκλάπη νωρίτερα την ίδια νύχτα - ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ο νεαρός παραβάτης είχε κλέψει και μια τρίτη μηχανή την οποία παράτησε κοντά στην περιοχή της Τέντας. Όπως φαίνεται ο νεαρός συλληφθείς άλλαζε τα δίκυκλα σαν… πουκάμισα μετά από κάθε κλοπή που διέπραττε και αναζητούσε άλλο για να συνεχίσει την δράση του. Όταν συνελήφθη, φέρεται ότι είχε ήδη διαπράξει την προηγούμενη νύχτα της 31ης Μαρτίου και τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου, τις ακόλουθες κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρα κλοπής: Στον Αντικάλαμο κατηγορείται ότι έσπασε την τζαμαρία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, μπήκε μέσα έψαξε και έφυγε χωρίς να κλέψει τίποτα. Μετά την απόπειρα στο πρατήριο ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία σε βάρος του, μία κλοπή σε φούρνο στην Καλαμάτα. Σε αυτή την περίπτωση κατηγορείται ότι διέρρηξε τη γυάλινη πόρτα του φούρνου και άρπαξε την ταμειακή μηχανή, η οποία περιείχε 50 ευρώ. Όσον αφορά τις 2 παρατημένες μοτοσυκλέτες, αυτές επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ ενημερώθηκε από την Αστυνομία και ο κάτοχος του τρίτου δίκυκλου που προσπαθούσε να κλέψει ο ανήλικος όταν συνελήφθη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου είναι για απόπειρα κλοπής τροχοφόρου, κλοπή τροχοφόρων, κλοπή, απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν μια σιδηρογροθιά. Επίσης, στην κατοχή του ανηλίκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, και συγκεκριμένα μια πένσα, ένα κατσαβίδι και ένα καλέμι.

Σημειώνεται ότι ο αναγκαστικός εγκλεισμός σε ίδρυμα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που όλα τα υπόλοιπα αναμορφωτικά μέτρα έχουν αποτύχει.

Το συγκεκριμένο αναμορφωτικό μέτρο προβλέπεται κυρίως για ανηλίκους με ιδιαίτερη προσωπικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς, που δύσκολα αντιμετωπίζεται και επιπλέον το οικογενειακό περιβάλλον είναι ακατάλληλο για να τα υποστηρίξει, κι έτσι το ίδρυμα αγωγής αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις της γονικής μέριμνας.

Το ίδρυμα είναι το τελευταίο αναμορφωτικό ανάχωμα πριν την επιλογή του βαρύτερου μέτρου της εισόδου του ανηλίκου σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Ν.Κ.