Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 18:01

Δύο νεκροί σε τροχαία τον Μάρτιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Μάρτιο, σε συνολικά 12 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 2 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβη επίσης ένα ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία, ενώ σημειώθηκαν και 9 τροχαία με 15 ελαφρά τραυματίες.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οι παραβιάσεις σήμανσης και η παραβίαση προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάρτιο συγκροτήθηκαν 719 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 12.918 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 221 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 3.845 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 2.552 για υπερβολική ταχύτητα, οι 404 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, οι 316 για ΚΤΕΟ, οι 228 για μη χρήση του κράνους, οι 80 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, οι 76 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 71 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 61 για αντικανονικό προσπέρασμα.