Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 11:25

Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα οι γονείς της 29χρονης για παράνομη κατακράτηση

Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα οι γονείς της 29χρονης για παράνομη κατακράτηση

Ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας αναμένεται να βρεθούν σε λίγη ώρα για να απολογηθούν για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης οι γονείς της 29χρονης, η οποία όπως φαίνεται και σε βίντεο βρίσκεται έγκλειστη σε... ξύλινο κλουβί για να μην κάνει κακό τόσο στον εαυτότητα, όσο και στους γύρω της λόγω της ασθένειάς της.

Οι γονείς συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ η 29χρονη έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να εξεταστεί από ψυχιάτρους και να αξιολογηθεί η κατάστασή της.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαριστικά είναι τα πλάνα των βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία φαίνεται μία 29χρονη να βρίσκεται έγκλειστη πίσω από ξύλινη περίφραξη μέσα στο σπίτι, αλλά και σε έναν χώρο που θυμίζει μεγάλο κλουβί στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού της στον Αμμο του Δήμου Καλαμάτας.

Τα πλάνα αυτά δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάδοχη μητέρα της 29χρονης σε μία ύστατη προσπάθεια για να λάβει βοήθεια από τις κοινωνικές δομές της Πολιτείας και έμπρακτη στήριξη, τόσο για το καλό της 29χρονης, όσο και της οικογένειάς της, καθώς η ψυχική ασθένεια που αντιμετωπίζει έχει δημιουργήσει έναν Γολγοθά εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αλλά και με δηλώσεις της μητέρας της 29χρονης σε μέσα ενημέρωσης η κοπέλα δεν είναι μονίμως έγκλειστη στους περιφραγμένους χώρους εντός του σπιτιού, αλλά συχνά είναι λειτουργική και συμμετέχει στο πρόγραμμα της οικογένειας. Εντούτοις όταν περνά κρίση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς γίνεται επιθετική και επικίνδυνη τόσο για τον εαυτό της, όσο και προς τους γύρω της.

Η μητέρα επεσήμανε ότι η κατάσταση αυτή είναι εδώ και χρόνια γνωστή στις Αρχές, ενώ την 29χρονη παρακολουθούσε ψυχίατρος του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟ 2022

Τον Ιούλιο του 2022 η Εισαγγελία Καλαμάτας διέταξε προκαταρκτική έρευνα την οποία διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας να αξιολογηθούν οι συνθήκες διαβίωσης. Έπειτα από αυτοψία αστυνομικών, αλλά και ειδικών διαπιστώθηκε μεν ότι υπήρχαν αυτές οι περιφράξεις, αλλά σύμφωνα με όλα τα στοιχεία κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για κάποια ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως έπειτα και από τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση αυτές τις ημέρες, είναι πιθανό να διαταχθεί εκ νέου προκαταρκτική για να επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Ατομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα για την υπόθεση, κάνουν λόγο για μία ανάδοχη οικογένεια (έχουν αναλάβει την 29χρονη από 22 μηνών) που προσπαθούσε μέσα στις δυσκολίες της για το καλύτερο για την κόρη τους σημειώνοντας ότι ακόμα και οι ακραίες αυτές καταστάσεις εκπορεύονται από την αγάπη και τη διάθεση για προστασία της γυναίκας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις διαστάσεις που έλαβε πλέον η υπόθεση θα πρέπει να δοθεί από τις αρμόδιες ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες η καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον τόσο της 29χρονης, όσο και των γονιών – φροντιστών της με βάση όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν τη σημερινή εποχή.

Δ.Πλ.