Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 07:35

Μεσσηνία: Έκανε τον υπάλληλο της Περιφέρειας και “άρπαξε” 41.950 ευρώ!

Μεσσηνία: Έκανε τον υπάλληλο της Περιφέρειας και “άρπαξε” 41.950 ευρώ!

Γερή μπάζα έκανε 26χρονος από την Αττική, ο οποίος κατάφερε να αρπάξει από τον τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας στην Καλαμάτα το ποσό των 41.950 ευρώ.

Ο νεαρός επικοινώνησε τηλεφωνικά με 67χρονο διαχειριστή εταιρείας στη Μεσσηνία και υποδυόμενος τον υπεύθυνο πληρωμής ενταλμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο e-banking της εταιρείας και να βάλει… χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα.

Ο νεαρός απατεώνας, για να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος και να τον πείσει ότι πρόκειται για αληθινό εκπρόσωπο της Περιφέρειας, χρησιμοποίησε λεπτομέρειες και στοιχεία που αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα και έτσι έκαμψε την αντίσταση του 67χρονου.

Αποκτώντας πρόσβαση στο e-banking της εταιρείας κατάφερε να κάνει πολλαπλά εμβάσματα αποσπώντας συνολικά το μεγάλο αυτό το ποσό. Το περιστατικό αυτό έγινε στις 8 Απριλίου με το θύμα να καταγγέλλει άμεσα την απάτη και τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν να φτάσουν στα ηλεκτρονικά και στα φυσικά ίχνη του 26χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για απάτη.

Δ.Πλ.