Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 08:45

Μεσσηνία: Ρομά έκαναν κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Μεσσηνία: Ρομά έκαναν κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Κλοπές σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας χρησιμοποιώντας νοικιασμένα αυτοκίνητα στα οποία μάλιστα τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας έκανε μία ομάδα Ρομά τουλάχιστον από τις πρώτες μέρες του 2024 έως και τα τέλη Μαρτίου.

Η Ασφάλεια Καλαμάτας ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα ταυτοποίησαν ως δράστη έναν 30χρονο, ο οποίος μαζί με τουλάχιστον ακόμα 3 άγνωστους συνεργούς του είχαν χτυπήσει σχεδόν σε όλη τη Μεσσηνία.

Ειδικότερα ο 30χρονος με την υπόλοιπη ομάδα στις 2 Ιανουαρίου αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητο στο Πεταλίδι.

Στις 22 Φεβρουαρίου κατάφεραν να μπουν σε σπίτι στους Κόμπους Κορώνης και έκλεψαν το ποσό των 1.000 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα.

Στις 25 Μαρτίου βρέθηκαν στη Γιαννίτσαινα της Κυπαρισσίας, όπου διέρρηξαν σπίτι και πήραν το ποσό των 1.000 ευρώ και ένα ανδρικό ρολόι. Την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή αποπειράθηκαν να μπουν και σε ένα ακόμα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν.

Δεν πτοήθηκαν όμως και άλλαξαν περιοχή πηγαίνοντας προς την ενδοχώρα της Τριφυλίας. Στο Καμάρι επιχείρησαν να μπουν σε σπίτι, αλλά και εκεί τους αντιλήφθηκαν περίοικοι και τράπηκαν σε φυγή. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν στη θέση Μουρλού ανάμεσα σε Αετό και Δώριο. Εκεί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ένας άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες και αφού έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του πήραν το ποσό των 600 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

Δ.Πλ.